«Lielajā dzintarā» uzstāsies un meistarklasi sniegs Stinga ģitārists Edins Karamazovs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 6. maijā, pulksten 18 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” notiks stīgu instrumentu – ģitāras un lautas – virtuoza, Bosnijā dzimušā Edina Karamazova solokoncerts “Elektriskais kontrapunkts”. Īpaši Liepājas koncertam veidotajā programmā uz lautas tiks atskaņota Johana Sebastiana Baha mūzika, bet elektriskās ģitāras skanējumā tiks izpildīti amerikāņu minimālista Stīva Reiha skaņdarbi. 6.maijā notiks arī mūziķa meistarklase bērniem un jauniešiem.

Savu debiju aizsākot kā lautas spēlētājam 1990.gadu beigās, mūziķis sevi pierādījis kā aizraujošāko un harismātiskāko šī nepierastā instrumenta spēles meistaru šodien. Viņa daudzpusīgajā un neapšaubāmi virtuozajā repertuārā ietilpst kompozīcijas sākot no senās - 16. gadsimta renesanses un baroka laikmeta mūzikas, līdz pat mūsdienīgu opusu atskaņojumiem uz šķietami aizvēsturiski reliktā instrumenta – lauta.

Edins Karamazovs pārvalda daudzveidīgus, dažādu kultūru stīgu instrumentus un nebeidz eksperimentēt ar lautas instrumentālajām iespējām, iepludinot tās spēli gan mūsdienu mūzikā, gan daudzveidīgos laikmetīgās improvizācijas kontekstos.

Kā solists Karamazovs uzstājies kopā ar profesionālākajiem senās mūzikas izpildītājiem un sastāviem, līdz pavisam nejauši ģitāristu pamanījis un uzrunājis Stings, aicinot kļūt par savu skatuves partneri. Kopā ar pasaules slaveno Lielbritānijas zvaigzni Edins ierakstījis albumu "Songs of the Labyrinth", ko izdevusi prestižā ierakstu kompānija "Deutsche Grammophon", un abi mūziķi koncertējuši kopā visā pasaulē.

Koncertzāle "Lielais dzintars" aicina bērnus un jauniešus ar priekšzināšanām ģitāras spēlē, piedalīties arī ģitāras un lautas virtuoza meistarklasē. Piedaloties meistarklasē, dalībniekiem jābūt līdzi savai ģitārai un jāprot nospēlēt viens skaņdarbs pēc izvēles.

Pieteikšanās, zvanot uz koncertzāles informatīvo tālr.: 634 24555. Meistarklase notiks 6. maijā pulksten 14, koncertzāles “Lielais dzintars” Kamerzālē. Vietu skaits – ierobežots. Dalība – bez maksas.

Edina Karamazova solokoncerts ir viens no sērijas “Pasaule Lielajā dzintarā” notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti