«Lielajā dzintarā» skanēs «Lielā Gavēņa dziedājumi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars” 24. janvāra vakarā savu „Lielā Gavēņa dziedājumu” koncertsēriju sāks Latvijas Pareizticīgās baznīcas vīru koris „Logos”.

Pirms diviem gadiem dibinātā kora repertuārā ir ne tikai krievu pareizticīgie dziedājumi, bet arī ukraiņu, grieķu, seno bulgāru un arī latviešu pareizticīgie dziedājumi. Koncertā Liepājā skanēs tieši Lielajam Gavēnim veltīta mūzika, ko martā vīru koris atskaņos arī Rēzeknē, Piņķos un Rīgā.

„Lielais Gavēnis kristīgajā pasaulē saistās ar pestītāja ciešanām un nāvi pie krusta, un liek aizdomāties par ticību, nodevību, grēku un nožēlu, ciešanām un uzupurēšanos, līdzjūtību un piedošanu. Šī, ja tā var teikt, patiesa dramatisma caurstrāvotā Bībeles tēma ir sevišķi spēcīgi iemiesojusies sakrālajā mūzikā, turklāt visā pasaules mūzikas vēsturē. (..) Īpašas šī žanra pērles ir tieši pareizticīgās baznīcas mūku un ģeniālu komponistu radītie Lielā Gavēņa laika dziedājumi pašiem savai baznīcai, tātad vīru korim,” stāsta vīru kora „Logos” direktors Arturs Orlovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti