Lielā mūzikas balva: «Par izcilu darbu ansamblī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rubrikā par Latvijas Lielās mūzikas balvas pretendentiem šoreiz uzmanība ir pievērsta kategorijai "Par izcilu darbu ansamblī".

Šai balvai ir izvirzīta ērģelniece Kristīne Adamaite, pianiste Lauma Skride un flautiste Dita Krenberga. Pretendentes raksturo žūrijas pārstāve Solvita Sējāne.

Par Kristīni Adamaiti: "13. aprīlis, Eiroradio svētdienas koncerts Pūpolsvētdienā. Var teikt, lieliskā trio kopā ar saksofonistu Arti Sīmani un dziedātāju Guntu Gelgoti. "Lux Confesiones" koncerts 18.aprīlī Rīgas Domā ar jau pavisam citiem partneriem - Rīgas Doma meiteņu koris, diriģente Aira Birziņa, čellists Ēriks Kiršfelds. Tad vēl Kristīne Adamaite koncertā 26.augustā 17.garīgās mūzikas festivāla koncertā "Lācis. Zemītis, Dubra" Rīgas Domā (..)"

Par Laumu Skridi: "Dzīvo Vācijā, bet pagājušajā gadā viņai vairākkārt bija iespēja apmeklēt Latviju un priecēt vispirms jau ar koncertu Mazajā ģildē 1.oktobrī Rīgā ļoti piesātinātā un stilistiski ļoti daudzveidīgā koncertā "Sonāšu vakarā" (..) spoži un izcili kopā ar vijolnieci Vinetu Sareiku"

Par Ditu Krenbergu: "Ļoti daudz mirdzējusi pagājušajā sezonā kā soliste. Bet solists nekad nav solists, ja spēlē kopā ar orķestri. Tāpēc arī te ir saspēle. Gribētu pieminēt 28. februāra koncertu "Parīzes šarms" Lielajā ģildē, gan veselu piecu koncertu sēriju koncertciklā "Vīnes klasika" (..) gan septembrī kopā ar pūtēju orķestra "Rīga" sezonas atklāšanas koncertā "Rīga - mazā Parīze""

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti