Panorāma

"Bovarī kundze" Dailes teātrī

Panorāma

Lietuvas skolotāji streiko; ministrs dusmīgs

Latvijas "Expo" viesojas EP

Latvijas Radio koris ierakstīs skaņdarbu «Expo 2015» Latvijas paviljonam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā ierakstīs īpaši izstādes "World Expo 2015" Latvijas paviljonam radītu jaundarbu.

Mūzikas jaundarbs veidots īpaši izstādei "World Expo 2015", un tas skanēs Latvijas paviljonā visu izstādes laiku.

Vairāk nekā pusstundu garais skaņdarbs apvieno mūsdienu Latvijas komponistu Santas Ratnieces un Ērika Ešenvalda skaņdarbu fragmentus, tautas mūziku un Latvijas dabas skaņas, veidojot vienā skaņdarbā gan etno, gan mūsdienīgu skanējumu.

Jaundarba radīšanā piedalās Latvijas Radio koris un skaņu mākslinieks Voldemārs Johansons, kurš nodrošinās ērģeļu stabuļu un lietus lāšu skanējumu. Būtisku ieguldījumu sniegs gan Latvijā un ārvalstīs atpazīstami mūziķi, piemēram, koklētāja Laima Jansone, etnomūziķe un vijolniece Kristīne Kārkle-Puriņa un citi, gan sabiedrībai plašāk nezināmi spilgti dažādu vecumu Latvijas iedzīvotāji, kuri iedziedājuši latviešu tautasdziesmu fragmentus.

Skaņdarba ieraksts tiks veikts 13.novembrī Rīgas Svētā Jāņa baznīcā. Latvijas Radio kora ieraksts ir pirmā reize, kad publiski tiks parādīta daļa no pastāvīgās ekspozīcijas Latvijas paviljonā. Diriģents Sigvards Kļava ir Latvijas paviljona "Expo 2015" mākslinieciskais vadītājs.

Kā jau esam vēstījuši, Latvijas paviljona ēka starptautiskajā izstādē "World Expo 2015" Milānā tiek veidota kā kupls ozols ar plašu atvērto ekspozīcijas telpu zem koka lapotnes. Paviljona ekspozīcijas koncepts paredz, ka apmeklētāji varēs izbaudīt Latviju ar visām maņām - garšu, dzirdi, redzi, ožu un tausti. Latvijas izvēlētā tēma "Pārtika un kultūra - labākam dzīvesveidam" izstādei "World Expo 2015" atklās ne tikai Latvijas kultūru kā mākslu un mūziku, bet arī to kultūru, kā mēs audzējam, ražojam un patērējam pārtiku.

Pasaules lielākā starptautiskā izstāde "World Expo 2015" Itālijā, Milānā tiks atklāta 2015.gada 1.maijā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti