Rīta Panorāma

Esi gatavs svētkiem – SPORTO!

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Agniju Jansoni

Latvijas Radio kora "Jubilejas portrets"

Latvijas Radio koris dzimšanas dienas mēnesi noslēgs ar «Jubilejas portretu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

28.novembrī plkst.19 Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē Latvijas Radio koris noslēgs savu radošās darbības 75 gadu jubilejas mēnesi ar koncertu "Jubilejas portrets", kuram dots apakšvirsraksts "Sapnis par koncertzāli".

Koncertā piedalīsies Latvijas Radio koris, Latvijas Radio kora orķestris, kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un diriģents Sigvards Kļava.

Koncertā līdzās klasiķu Emīla Dārziņa un Pētera Barisona skaņdarbiem skanēs Latvijas Radio korim jau iepriekš rakstīti latviešu komponistu Kristapa Pētersona, Jura Karlsona, Viļņa Šmīdberga, Ērika Ešenvalda, Maijas Einfeldes, Pētera Vaska un Jura Ābola skaņdarbi. Koncertā dzirdēsim četru jaundarbu pirmatskaņojumus, kas radīti tieši Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejai un kuru autori ir Rihards Dubra, Andrejs Selickis, Aleksejs Peguševs un Arturs Maskats. Koncerta vizuālas noskaņas veidošana nodotas režisoru Uģa Brikmaņa un Roberta Rubīna rokās.

"Man liekas, ka ir satikušies pareizie cilvēki pareizajā vietā, pareizajā laikā, un tas attiecas ne tikai uz maniem lieliskajiem kolēģiem, bet arī uz mūsu diriģentiem, uz komponistiem," saka Latvijas Radio kora dziedātāja Inga Martinsone. "Tā pleca sajūta, kad tu individuāli nevari kaut ko izpaust, kad visam korim jādzied kopā. Tas prasa milzīgu mobilizēšanos," uzsver Latvijas Radio kora dziedātājs Egils Jākobsons.

"Dziedātājam, kas šeit strādā, jābūt ļoti attapīgam, ar lielām darba spējām, bet galvenais, un tas arī piemīt šim kolektīvam, katram, ikvienam dziedātājam jābūt talantam, šeit ir talantīgi cilvēki," norāda Latvijas Radio kora dziedātāja Gundega Krūmiņa.

Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava stāsta: "Šajā svētku reizē muzikālo stāstu mēģināsim rādīt caur katru Latvijas Radio kora dziedātāju. Pirms teju divdesmit pieciem gadiem, uzsākot darbu Latvijas Radio korī, ar diriģentu Kasparu Putniņu un direktoru Guntaru Ķirsi sākām realizēt sapni par savu profesionālu kori un stāstījām, ka jauno Radio kora seju vēlamies veidot, ļoti respektējot katra cilvēka dabisko muzikalitāti un talantu. Svētki būs visiem dziedātājiem kopā un katram atsevišķi. Mēs aicināsim cilvēkus uz Rēzekni, kur kopā sapņosim par koncertzāli Rīgā."

Koncerta tiešraidi nodrošinās Latvijas Radio 3 - "Klasika".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti