Latvijā tapušais «Makbets» – otrais skatītākais «Operas platformā» jūnijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālās operas „Makbeta” iestudējums starptautiskajā digitālajā vietnē „Operas platforma” jūnijā kļuvis par otro skatītāko iestudējumu. „Makbetu” jūnijā noskatījušies 13 557 cilvēki jeb 16% no visiem platformas apmeklētājiem, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālās operas un baleta pārstāve Irbe Treile.

Savukārt skatītākais bijis Pētera Čaikovska operas „Pīķa dāma” iestudējums no Nīderlandes Nacionālās operas ar Marisu Jansonu pie diriģenta pults. Šo uzvedumu vērojuši 18 285 skatītāji.

Otrs šobrīd platformā ievietotais Latvijas Nacionālās operas iestudējums „Manona Lesko” kopš 15. aprīļa raisījis 25 808 cilvēku interesi.

Jau vēstīts, ka opera „Makbets” 11. jūnijā tiešraidē tika translēta no Rīgas Operas festivāla. „Operas platformā” tā būs skatāma līdz 10. decembrim. Operu „Makbets” diriģē Mārtiņš Ozoliņš, lomās Vladislavs Suļimskis, Tatjana Melņičenko, Sergejs Poļakovs, Romāns Poļisadovs, Raimonds Bramanis u.c. Iestudējumu veidojuši režisors Viesturs Meikšāns, scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu mākslinieki MAREUNROL’S, video mākslinieks -8, horeogrāfe Linda Mīļā.

„Makbeta” iestudējums atzinīgas recenzijas izpelnījies prestižajos opermākslai veltītajos medijos „Opernglass” (Vācija) un „Opera Now” (Lielbritānija). Latvijas skatītāji „Makbeta” iestudējumu novērtējuši, ievēlot to par kategorijas „Teātris” uzvarētāju balvas „Kilograms kultūras” pavasara balsojumā. Iestudējuma radošā komanda saņēmusi arī vairākas „Spēlmaņu nakts” nominācijas par labāko scenogrāfiju (Reinis Suhanovs), labākajiem kostīmiem (MAREUNROL’S), labāko video (-8 un Anna Meldrāja) un labāko horeogrāfiju (Linda Mīļā).

Starptautiskā operas platforma izveidota 2015.gadā ar mērķi radīt vienotu mediju operas mākslas popularizēšanai Eiropā un pasaulē. Tās veidotāji ir Eiropas operu un festivālu asociācija "Opera Europa", 15 izcili Eiropas operteātri, kuru vidū ir arī VSIA “Latvijas Nacionālā opera un balets”, kā arī starptautiskais prestižais kultūras un mākslas kanāls ARTE. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti