Lāčplēša dienā pirmizrādi piedzīvos mūzikls «Eslingena»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lāčplēša dienā, 11.novembrī,  Rīgā notiks leģendārās grupas "Čikāgas piecīši" solista Alberta Legzdiņa, komponistes, "Emmy" balvas laureātes Lolitas Ritmanes un Andra Ritmaņa komponētā mūzikla "Eslingena" jauniestudējuma pirmizrāde.

Muzikālā dziesmu spēle, kā to sauc paši tās autori, vēsta par mīlestību un ikdienu kādreiz lielākajā latviešu bēgļu nometnē, kas pēc Otrā pasaules kara darbojās Vācijas mazpilsētā Eslingenā.

"Es biju viens no šīs bēgļu nometnes iemītniekiem, tādēļ iestudējumā ir arī daudz autobigrāfisku momentu," stāsta darba līdzautors Alberts Legzdiņš.

Pirmo reizi Latvijas skatītājiem šī dziesmu spēle tika rādīta pirms desmit gadiem - toreiz trimdas latviešu izpildījumā, bet šoreiz top darba jauniestudējums, kurā piedalās pašmāju mākslinieki Indra Burkovska, Rasma Garne, Raimonda Vazdika, Valdis Lūriņš, Juris Kalniņš, Mārtiņš Vilsons, Artis Bētiņš, Olafs Bergmanis, Madars Zvagulis, Juris Frinbergs, Zigurds Neimanis un citi Latvijas teātru aktieri un dziedātāji.

Izrādēs piedalīsies arī Aijas Kukules vadītais koris "Omnes", bet galvenajās lomās būs redzami Juris Jope, Paula Dukure, Ance Muižniece un Ginta Krievkalna.

Iestudējuma režisors ir Jānis Mūrnieks, vokālā pedagoģe - Madara Celma, bet horeogrāfe - Liene Stepena.

Izrādes notiks 11.novembrī Rīgā, 13.novembrī Ventspilī, 14.novembrī Liepājā, 15.novembrī Valmierā, bet 16.novembrī Jēkabpilī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti