Koris «Pa Saulei» izcīnījis «Grand Prix» Šūmaņa koru konkursā Vācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Garkalnes novada jauktais koris "Pa Saulei" ar zelta diplomu un "Grand Prix" godalgu šonedēļ atgriezies no Roberta Šūmaņa dzimtās pilsētas Cvikavas (Zwickau) Vācijā, kur pārstāvēja Latviju Starptautiskajā Roberta Šūmaņa koru konkursā - 7. Internationaler Robert-Schumann-Chorwettbewerb & Festival 2014, informē kora prezidente Evita Vītoliņa.

Konkursa pirmajā dienā "Pa Saulei" izpildīja četrus sķandarbus no Roberta Šūmaņa, Džozefa Reinbergera, Pētera Vaska un Džeika Runestada daiļrades, un ieguva zelta diplomu savā kategorijā ar iespēju cīnīties par galveno balvu. Savukārt otrās dienas "Grand Prix" uznācienam, koris bija sagatavojis oriģinālus un radošus priekšnesumus, izvēloties latviešu komponistu - Jāņa Liepiņa "Murgs" un Ērika Ešenvalda "Northern Lights" skaņdarbus, un izcīnija visaugstāko žūrijas atzinību "Grand Prix" balvu.

Vācijā koris pavadīja piepildītas četras dienas, kuras veltīja ne tikai konkursam, bet arī koncertiem, piemēram, piedalījās Berlīnes mūra 25. gadadienai veltītās foto izstādes atklāšanā Cvikavas pilsētas domē.

"Man ir ļoti liels prieks. Šis bija mūsu labākais sniegums, ko esam parādījuši starptautiska mēroga konkursā. Cvikavas koru kari nebija viegli, bet tas motivēja ikvienu koncentrēties darbam. Kā kora diriģents es ar prieku un lepnumu raugos uz kora izaugsmi un redzu motivāciju, darba dzirksteli, un vēlmi uz arvien augstākiem sniegumiem, kas nes arī augļus. Esmu ļoti gandarīts par "Grand Prix", tiešām varu teikt izcīņu, jo nācās kārtīgi "pakauties" ar koriem," mazliet ar humoru uz konkursu atskatās kora diriģents Jānis Ozols.

Kori "Pa Saulei" konkursā diriģēja arī Margarita Dudčaka. 

"Ir domu spēks, ticības spēks, ir vārdu spēks un ir darīšanas spēks, tieši šo spēku "Pa Saulei" lieliski pierādīja konkursā. Uzstāšanās brīdī koris bija tik ļoti koncentrējies un saliedējies, ka vēl pat, nezinot rezultātus, man bija gandarījuma sajūta," norāda diriģente. "Arī es atzīstu, ka konkurss nebija viegls, taču cīnījāmies. Mēs bijām atšķirīgi no citiem - spilgti un interesanti, un radījām skaistu mākslas baudījumu."

"Internationaler Robert-Schumann-Chorwettbewerb & Festival" ir augsta līmeņa starptautisks konkurss, kas notiek kopš 1992. gada. Ik pēc četriem gadiem uz Cvikavas pilsētu Vācijā dodas kori no dažādām pasaules valstīm, lai konkursā piedalītos.

2009. gadā dibinātais koris "Pa Saulei" jau ieguvis vietēja un starptautiska mēroga atzinības, izcīnot vairākas zelta godalgas koru konkursos Latvijā, Itālijā, Nīderlandē, Spānijā, Polijā un tagad arī "Grand Prix" Vācijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti