Konkursā «Eirovīzijas Gada koris 2017» Latvijas godu aizstāvēs meiteņu koris «Spīgo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 29.aprīlī, LTV1 tiešraidē nacionālās atlases konkursā “Latvija dzied!” noskaidrots koris, kas pārstāvēs Latviju starptautiskajā konkursā “Eirovīzijas Gada koris 2017”,  - tas ir Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris “Spīgo” (diriģente Līga Celma–Kursiete). 

Meiteņu kora “Spīgo” uzstāšanās nacionālajā atlasē "Latvija dzied!" : 

Uzvarētāju noteica žūrijas vērtējums un skatītāju balsojums attiecībā 50:50. Žūrijā darbojās tās priekšsēdētājs, kordiriģents Romāns Vanags, kā arī dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle un diriģents, pedagogs un komponists, Dziesmu svētku Goda virsdiriģents Edgars Račevskis. Žūrijas vērtējumā šis koris ieguva otro vietu no sešiem dalībniekiem, taču pārliecinoši uzvarēja skatītāju balsojumā. 

"Spīgo" dibināts 1977. gadā. Diriģente Līga Celma-Kursiete ar kori strādā kopā ar savu mammu – Lienu Celmu, kura ir arī viena no Jelgavas 4. vidusskolas Mūzikas novirziena klases iniciatorēm. Abas izveidojušas kolektīvu, kura profesionālā latiņa ir ļoti augsta. Un pašas meitenes to nepārtraukti ceļ arvien augstāk.

Jelgavnieces priekšnesumos izmanto dejas elementus, konkursos sacenšas ar sieviešu kategorijas koriem, pērn uzstājušās kopā ar maestro Raimondu Paulu, 2013. gada XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku koru karos iegūta 1. vieta sieviešu koru kategorijā, bet 2014. gadā notikušajā 8. Pasaules koru olimpiādē – divas zelta medaļas.

“Sveicam kori “Spīgo” ar uzvaru un vēlam godam pārstāvēt Latviju lielajā konkursā jūlijā. Sakām paldies visiem pārējiem koriem par dalību un ieguldīto darbu. Visi priekšnesumi bija kvalitatīvi un nacionālas atlases fināla cienīgi,” saka LTV Raidījumu daļas Projekta vadītāja Sandra Eihmane.

Konkursā par tiesībām pārstāvēt Latviju piedalījās seši kori. 

Pieci no tiem uzaicinājumu piedalīties “Latvija dzied!” ieguvuši kā 2013. gada XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku koru karu laureāti, bet viens – uzvarēja nacionālās atlases Atvērtajā kategorijā.



"Latvija dzied!" piedalījās

  • Krustpils kultūras nama jauktais senioru koris “Atvasara” (diriģente Skaidrīte Pugača)

  • Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums" vīru koris “Tēvzeme” (diriģents Tālivaldis Gulbis)

  • Ventspils Mūzikas vidusskolas skolēnu koris “Nošu planētas” (diriģenti -  Rudīte Tālberga un Anitra
    Niedre) – Atvērtās kategorijas uzvarētāji

  • Sieviešu koris “Balta” (diriģente Māra Marnauza)

  • Babītes pagasta jauktais jauniešu koris “Maska” (diriģents Jānis Ozols)

Pirmais starptautiskais televīzijas konkurss „Eirovīzijas Gada koris” notiks 22. jūlijā "Arēnā Rīga" un to organizēs Latvijas Televīzija (LTV) un Rīgas Tūrisma attīstības birojs (Live Riga).  Konkursā piedalīsies koru kolektīvi no deviņām valstīm, konkursu translēs 10 televīzijas kanālos Eiropā. 

Konkursa “Eirovīzijas Gada koris 2017” mērķis ir popularizēt koru kultūras tradīcijas plašai auditorijai Latvijā un ārpus tās, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību ar Eiropas valstu dažādām kultūrām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti