Dzimuši Rīgā

Tiekamies koncertā "Dzimuši Rīgā"! Tiešraide no LNO skvēra

Dzimuši Rīgā

Top "Dzimuši Rīgā" skatuve

Unikālais koncerts "Dzimuši Rīgā" jau šo svētdien LTV1

Koncertā «Dzimuši Rīgā» skanēs pasaules klasika un latviešu komponistu skaņdarbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien, 6.jūlijā, plkst. 22 pie Latvijas Nacionālās operas izskanēs viens no grandiozākajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertiem "Dzimuši Rīgā". Koncerta programma veidota tā, lai plašajam skatītāju lokam, sākot no Lietuvas un Igaunijas līdz pat Spānijai un Andorai, tiešraidē parādītu Latvijas nacionālās mūzikas spēju konkurēt ar pasaules klasiku.

Starp klasiķiem - Rihardu Vāgneru, Pēteri Čaikovski, Džuzepi Verdi, Džakomo Pučini - koncertā "Dzimuši Rīgā" skanēs arī Artura Maskata, Georga Pelēča, Raimonda Paula un citu izcilu Latvijas komponistu skaņdarbi.

Lielāko daļu koncerta diriģēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģents Andris Poga. "Interesanta kombinācija, kas patiešām skanēs pirmo reizi, ir Ērika Ešenvalda un koklētājas Laimas Jansones aranžija Raimonda Paula latgaliešu tautas dziesmas "Aiz ezera augsti kalni" versijai. Šī jaunā versija izskanēs jaunā kombinācijā koklei, klavierēm ar pašu maestro un simfonisko orķestri," stāsta diriģents Andris Poga.

6.jūlijā uz divām "Dzimuši Rīgā" skatuvēm būs redzami tie pasaules slavenie mūziķi, kuri lielāko daļu laika pavada ārpus Latvijas, taču Rīgu joprojām sauc par savām mājām - Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidorova, Baiba Skride, kā arī izcilākie koru kolektīvi un talantīgākie orķestra mūziķi.

Koncerts "Dzimuši Rīgā" jeb "Born in Riga" gūst aizvien plašāku rezonansi starptautisko televīzijas kanālu lokā. Tiešraidēs un īsu laiku pēc koncerta pasaules zvaigžņu saietu Rīgā translēs 12 pasaules valstu televīzijās, tai skaitā Latvijas Televīzija.

Kā vēstīts, koncertā "Dzimuši Rīgā" 6.jūlijā pulcēsies daudzi pasaules slavu iemantojuši latviešu mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti