Kamerkoris «Muklājs» ieskandinās Lieldienu rītu Vecajā Ģertrūdē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

16. aprīlī, svētdien, plkst. 10.00 kamerkoris „Muklājs” piedalīsies Lieldienu dievkalpojumā Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, kur ieskandinās Lieldienu rītu ar vairākiem garīgās mūzikas skaņdarbiem.

Starp tiem būs gan pirmā daļa – “Kyrie” (“Kungs, apžēlojies”) no Edgara Račevska “Mesas jauktajam korim, solistiem un ērģelēm”, gan G.F.Hendeļa “Alleluja”, gan Knuta Nīsteda (Knut Nysted) “Gloria”, gan V.A.Mocarta “Ave verum corpus”, kā arī Vila Toda (Will Todd) "Kyrie" un "Agnus Dei" (“Dieva jērs”) daļas no skaņdarba “Jazz Missa Brevis”. Dzirdēsiet arī Lieldienu dziedājumus vokālās grupas izpildījumā.

Pie ērģelēm būs Aigars Reinis, bet diriģēs kora mākslinieciskais vadītājs Jānis Kokins.

Lieldienu teiciens vēsta: kas Lieldienu rītā dzirdējis dziesmu, tas atradīs daudz Lieldienu olu, tāpēc nāc svētdienas rītā uz Rīgas Veco Sv. Ģertrūdes baznīcu!

Rīgas domes kultūras centra „Iļģuciems” kamerkoris „Muklājs” ir dibināts 1989.gadā. Kopš 2012.gada kora mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Kokins. Līdz 2012.gadam kori vadīja tā dibinātāja Sandra Šmate. Koris ir vairākkārtējs Dziesmu svētku koru karu laureāts un starptautisko festivālu un projektu dalībnieks. „Muklājs” ar panākumiem piedalījies starptautiskos koru konkursos vairākās valstīs. Pēdējais nozīmīgākais kora sasniegums ir izcīnītais V pakāpes zelta diploms Pasaules koru olimpiādes atklātajā konkursā 2014.gada jūlijā jaukto kamerkoru grupā. Pašlaik kora rindas kuplina 32 dziedātāji. Kolektīva repertuārā ir skaņdarbi no renesanses līdz pat 21.gadsimta mūzikai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti