«Jumpravas» koncertu īpašie viesi - grupa «Aurora»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc 22 gadu klusēšanas atkal apvienojusies indie kulta grupa "Aurora", kas bija populāra 1980. gadu beigās. "Aurora" kā īpašie viesi uzstāsies grupas "Jumprava" 30 gadu jubilejas koncertos koncertzālē "Palladium".

Grupas "Aurora" līderis Ritvars Dižkačs ilgstoši dzīvo un strādā Kanādā, bet par godu grupas "Jumprava" jubilejas koncertiem jau pagājušajā nedēļā ieradies Latvijā, lai sagatavotos priekšnesumam un kopā ar grupu "Aurora" uzstātos "Jumpravas" jubilejas koncertos 13. un 14. novembrī koncertzālē "Palladium".

Ritvars Dižkačs ir arī vārdu autors vairumam grupas "Jumprava" populārāko dziesmu - „Šeit lejā”, „Vēlreiz”, „Lidmašīna” un daudzām citām. Šīs dziesmas ne tikai padarīja grupu "Jumprava" par tā laika kulta grupu, bet ar dubultās nozīmes dziesmu tekstiem daudziem palīdzēja uzturēt možu garu 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā.

Grupas "Aurora" atjaunotajā sastāvā ir trīs dalībnieki – Ritvars Dižkačs (vokāls), Jānis Dubavs (ģitāra), Rūdolfs Kokins (bass), kas grupā muzicēja pēdējā sastāvā 1992. gadā. Performancē koncertzālē "Palladium" grupai pievienosies arī ģitārists Olafs Štrodahs un bundzinieks Andris Leišavnieks-Štālmanis.

Grupa "Aurora" pastāvēja piecus gadus, taču šajā laikā grupai nav oficiāli izdotu ierakstu. Pastāvēšanas laikā ir tapušas septiņas dziesmas, kas ierakstītas dažādās studijās. Zināmākās no tām ir „Sadauzītais bundzinieks”, „Fetišists” un „Barjera”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti