Kultūras ziņas

Maskavas forštatē filmē "Billi"

Kultūras ziņas

Opermūzikas svētki Siguldā

Itāļu vijoles virtuoza meditācija

Itāļu vijoles virtuozs pieskandina Pēterbaznīcu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

28.jūlijā Svētā Pētera baznīcu pieskandināja itāļu vijoles virtuozs un improvizācijas meistars Luka Čarls, par kuru itāļu laikraksta “Repubblica” kultūras apskatnieks ir rakstījis sekojošo: “Viens no interesantākajiem vijolniekiem mūsdienu starptautiskajā arēnā, kas spēj muzicēt dažādos žanros, nezaudējot savu nekļūdīgo stilu.”

Itāļu vijoles virtuoza un improvizācijas meistara Lukas Čarla koncerts ar nosaukumu “Johans Sebastians Bahs. Vijoles meditācija” Rīgas Svētā Pētera baznīcā  bija veltījums mūziķa mīļākajam komponistam Johanam Sebastianam Baham. Savā solo programmā vijolnieks mūsdienīgi interpretēja ne vien Baha, bet arī savus un citu komponistu skaņdarbus, kuru tapšanu ietekmējis lielais vācu meistars.

Luka Čarls norāda, ka viņam, kā jau itālim, nozīmīgu vietu dzīvē ieņem labs ēdiens, un labu koncertu vijolnieks salīdzina ar izcili pagatavotu ēdienu, kur katrai garšas niansei ir izšķiroša nozīme.   

"Kad biju mazs, vēlējos būt vai nu astronoms, vai mūziķis. Es iztēlojos sevi kosmosa kuģī, kurš dodas taisni uz priekšu kosmosa telpā, un šī ideja par bezgalību mani patiesi aizrāva, un vēlāk, mācoties mūziku, sajutu ko līdzīgu. To, ka sajūtām nav ne sākuma, ne beigu, piedzīvoju arī Baha mūzikā," stāsta vijolnieks.

Lukas Čarla koncerts bija daļa no festivāla „Ad Lucem”, kas šogad norisinās jau piecpadsmito gadu un sadarbībā ar izciliem māksliniekiem piedāvā augstvērtīgus koncertus, kuru raksturīgā iezīme ir aicinājums ikvienam pievērsties savai iekšējai pasaulei un meklēt tajā būtisko.

"Viņa īpašā un ne tik bieži sastopamā kvalitāte ir visu žanru šķērsošana, viņa mūzikā nav robežu, viņš ir ar ārkārtīgi lielu muzikālu bagāžu, viņš ir spēlējis ar daudziem pasaulē pazīstamiem māksliniekiem kopā, ieskait Selīnu Dionu un Džošuā Bellu," norāda “Ad Lucem” direktore Sandra Zandberga.

Festivāls “Ad Lucem” noslēgsies nākamsvētdien ar koncertu Siguldas Svētā Jāņa baznīcā.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti