Islandes grupa «Sólstafir» Eiropas turnejas laikā uzstāsies Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Klubā „Melnā Piektdiena”, ceturtdien, 12. februārī, savas Eiropas koncertturnejas laikā ar divu stundu ilgu programmu uzstāsies islandiešu grupa "Sólstafir", informē koncerta rīkotāji.

1995. gadā izveidotās grupa „Sólstafir” nosaukums nozīmē "krēslas stari" - optiska parādība, kad saules stari izlaužas caur mākoņiem. Grupas „Sólstafir” radošā evolūcija ir iespaidīga. Sākuši no vicking metal un blackmetal stila, mūziķi līdz ar katru nākamo albumu attālinājās no šiem stiliem un kā magnēts pievilka arvien vairāk jauninājumu, tajā pašā laikā saglabājot individuālu skanējumu, ziemeļniecisku melanholiju, islandiešu "kosmiskumu", hipnotizējošu misticismu. Pēc debijas metālmūzikā „Sólstafir” drīz pilnībā bija pārkāpusi jebkādas tradicionālās smagās mūzikas robežas.

Pāreju uz pilnīgi jaunu mūzikas kvalitātes līmeni atspoguļo arī jaunākais „Sólstafir” albums „Ótta” (2014). Lai gan "Ótta" albumā tiek saglabāta blackmetal  žanram raksturīgā smagnējā skaudruma atmosfēra, tomēr instrumentālajās albuma kompozīcijās iezīmējas postrokam raksturīgi kontrasti un folkroka liriskums, to visu vēl pastiprina vijoles un bandžo skaņas, tāpat klasiskā roka, punk un sludge ietekme.

Grupas apjomīgās koncertturnejas Eiropas daļa sāksies 15. janvārī ar koncertu Nīderlandē un ilgs vismaz līdz aprīļa vidum.

"„Sólstafir” uzstāšanās trīs Baltijas valstu galvaspilsētās - prestižs un ilgi lolots projekts. Visu koncertu laikā, gan Tallinā, gan Rīgā, gan Viļņā, plānojam koncentrēt uzmanību uz nevainojamu skaņas kvalitāti un gaismas efektiem," sola ""Sólstafir" Baltic Tour" organizatori "ALT Events" pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti