Rīta Panorāma

Telefoninervija ar Ilzi Naglu LTV korespondenti Eiropā

Rīta Panorāma

"Plikpaurainā dziedone" - pote pret visu ierasto

Intervija ar Guntaru Ķirsi

Guntars Ķirsis: Lielo mūzikas balvu gaida arī mūsu kaimiņi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Arī Latvijas kaimiņvalstīs augstāko apbalvojumu Latvijas mūzikā - „Lielo mūzikas balvu” zina un gaida, Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” norāda balvas rīkotāju – "Latvijas koncertu" vadītājs Guntars Ķirsis.

„Šis notikums ir gaidīts ne tikai mūsu valstī, bet arī mūsu kaimiņi par to zina, to gaida un vienmēr interesējas, jo šeit vienā vakarā mēs redzēsim labākos. Mēs redzēsim labāko veikumu aizvadītajā gadā. Viņi visi būs uz skatuves. Katrs sniegs priekšnesumu. Faktiski visi, kas ir nominēti, jau ir uzvarējuši," norāda Ķirsis.

Jau vēstīts, ka „Lielās mūzikas balvas 2016” apbalvošanas ceremonija notiks 7.martā plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā un baletā. Balvas tiks pasniegtas septiņās kategorijās, bet balvu par mūža ieguldījumu saņems izcilais diriģents Edgars Račevskis un ievērojamā čelliste un pedagoģe Ellionora Testeļeca.

„Kopš Latvijā ir parādījušās koncertzāles, koncertu ir ārkārtīgi daudz. Tie ir ap tūkstoti notikumu, kas katru gadu notiek šajā jomā. Tad, jūs varat iedomāties, - ir tikai 21 pretendents no tūkstoš koncertiem! Tā ir milzīga atlase,” skaidro Guntars Ķirsis. „Un te pat nav runa, ka kādā kategorijā vairāk vai mazāk, - uz jebkuru kategoriju pretendē ārkārtīgi liels mūziķu skaits.”

Pasākumu tiešraidē atspoguļos Latvijas Televīzijas 1.kanāls (no plkst. 22.05) un Latvijas Radio 3 “Klasika” (no plkst. 19). "Latvijas koncertu" vadītājs Guntars Ķirsis aicina tiešraides skatītājus un klausītājus vērot, „uz ko tad sirds velk, uz ko kārojas aiziet, jo šie mūziķi ļoti daudz piedalās koncertos ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs”.

„Lielās mūzikas balvas 2016” žūrijā šogad darbojas žūrijas priekšsēdētājs, diriģents, komponists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) asociētais profesors Andris Vecumnieks, muzikologs, JVLMA docētājs Boriss Avramecs, muzikoloģe, Latvijas Radio 3 “Klasika” žurnāliste Liene Jakovļeva, muzikoloģe, Latvijas Radio 3 “Klasika” žurnāliste Maruta Rubeze, diriģents, mūzikas pedagogs Jānis Erenštreits, muzikoloģe, Latvijas Radio 3 “Klasika” žurnāliste Ilze Medne un JVLMA profesors, akadēmiskā darba prorektors - Normunds Vīksne.

Ar pilnu „Lielās mūzikas balvas 2016” pretendentu sarakstu var iepazīties šeit.

Lielā mūzikas balva ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā, un šogad pasākums notiks 23.reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti