Grupas «Vilki» jaunais albums «Cīņai sveiks!» - mugurkaula stiprināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dziesmas mugurkaula stiprināšanai - tā par grupas "Vilki" jauno albumu "Cīņai sveiks!" saka grupas dalībnieks Uģis Treide. Albuma skanējums ir ļoti atšķirīgs no visiem iepriekšējiem "Vilku" veikumiem, jo dziesmas ierakstītas kopā ar dažādu žanru populāriem mūziķiem un grupām, viņu vidū ir arī grupa "Skyforger" un dīdžejs Monsta. Tematika gan ir tā pati "Vilkiem" ierastā - karavīru dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Albuma ieskandināšanas koncerts notiks 18.novembrī koncertzālē "Rīga".

Jaunais vīru kopas "Vilki" albums skanējuma ziņā ir radikāli atšķirīgs no visiem iepriekšējiem. Kā norāda Uģis Treide, tas arī bijis grupas mērķis - sadarbojoties ar dažādu žanru mūziķiem, piešķirt karavīru dziesmām jaunu elpu.

"Ik pa laikam kāds mudināja, ka vajadzētu mēģināt iespēlēt to jaunās skaņās, jo laiks iet uz priekšu, jauniešiem ir interese par moderno mūziku, un caur to mēs viņus varam atkal piesaistīt pie šī senā skanējuma," stāsta Uģis Treide.

Sadarbības partneru vidū ir arī vairāki smagā roka pārstāvji - Jānis Bukums, kurš iedziedājis 19.divīzijas dziesmu, Urbix, kam uzticēta dziesma "Dzeloņdrātis", kā arī grupa "Skyforger", kas sev raksturīgā manierē kopā ar "Vilkiem" izpilda dziesmu "Ar nāvi mēs esam uz tu".

Sadarbībai "Vilki" uzrunājuši tos mūziķus, par kuriem bijusi pārliecība - viņi karavīru dziesmas varētu ļoti labi izjust un interpretēt. Šī izjūta izrādījusies pat ļoti pareiza, arī uzrunātie mūziķi bijuši ļoti atsaucīgi.

"Tas ir būtiski, lai tās dziesmas justu, jo "iedragāt" kaut kā jau var, bet vajadzīga tā izjūta. Jāsaka, ka visiem mūziķiem, kas dzirdami šajā albumā, ir šī izjūta. Dažiem mūziķiem ar dziesmām saistās personiski stāsti, piemēram, Jānim Bukumam. Pirms kāda laika viņam māte teikusi, lai viņš dabū 19.divīzijas dziesmu, kuru viņa bija dzirdējusi kora "Baltie bērzi" izpildījumā un kas viņai uzjundīja ar dzimtas stāstiem saistītas atmiņas. Viņš stāsta, ka tā bijusi kā zīme, ka mēs viņam piezvanījām un aicinājām nodziedāt tieši šo dziesmu. Protams, viņš to izdarīja ar kārtīgu izjūtu un jaudu," norāda Uģis Treide.

Diskā iekļautas 11 populāras "Vilku" karavīru dziesmas - sākot ar seno karavīru folkloru, turpinot ar strēlnieku, brīvības cīnītāju un leģionāru dziesmām un noslēdzot ar vienu dziesmu, kas atspoguļo mūsdienu karavīra dienestu misiju rajonos - tā ir Artūra Uškāna dziesma "Hamers", ko izpilda pats autors kopā ar "Vilkiem".

"Vilki" cer, ka jaunais albums būs laba artava latviešu pašapziņas un gara stiprināšanā. "Tas vēstījums ir, ka latviešu karavīri vienmēr bijuši spēcīgi, labi cīnītāji ar labu karotprasmi. Latviešiem ir tas mīts par 700 gadu verdzību, kas ir pilnīgas vēsturiskas muļķības, bet kas tomēr mūs ietekmē, tāpēc mums ir jāstiprina savs mugurkauls, un caur šīm dziesmām, caur šo karavīru garu ir iespējams to darīt," uzsver Uģis Treide.

"Vilku" dalībnieks Andris Balcers piebilst, ka ļoti vēlētos, lai albuma vēstījums īpaši uzrunātu jauniešus, kas jau ilgus gadus grupai ir ļoti svarīga auditorija.

"Vilku" jaunā albuma "Cīņai sveiks!" ieskandināšanas koncerts notiks trešdien, 18.novembrī, koncertzālē "Rīga".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti