Grupa «Vētras saites» ieskandina jauno albumu «Rīga paliek»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Džeza bārā "Trompete" 14. martā plkst. 20 savu otro mūzikas albumu "Rīga paliek" ieskandinās ansamblis "Vētras saites".

Ansambļa “Vētras saites” otrais albums “Rīga paliek” veltīts visiem tiem cilvēkiem, kuri mīl Rīgu, Latviju un kuriem ir svarīgi, kas ar to notiek. Albumā iekļautas 11 kompozīcijas, kuras caurvij ne tikai dažāda veida kokļu un ģitāras skaņas, bet arī vokāls, pūšamie un ritma instrumenti. Katram skaņdarbam un dziesmai ir sava rašanās vēsture, kuru ietekmējusi mūziķu attieksme pret dzīvi, dažādi notikumi un piedzīvojumi. Albumam nosaukums ir izvēlēts no O. Vācieša dzejoļa, kurš izmantots vienā no dziesmām.

Lai arī “Vētras Saites” ir pazīstama kā instrumentālu mūziku spēlējoša apvienība, kuras skanējumā dominē elektriskā kokle, šajā diskā ir iekļautas arī vairākas dziesmas ar Raiņa, I. Ziedoņa, O. Vācieša. un P. Eliāra dzeju. To iedziedāšanā piedalījušies dziedātāji Jānis Buķelis, Līva Dumpe, vokālais kvartets “Harmony 4 Riga” un paši grupas dalībnieki.

Vēl šī albuma ierakstā kopā ar Latvītes Cirses koklēm, Ģirta Pavēņa ģitārām, Anša Kluča basiem un Jāņa Cīruļa džambu piedalījusies flautiste Ilona Kudiņa, bundzinieks Andris Buiķis, saksofonists Raivo Stašāns, trompetists Jānis Amantovs un perkusionists Dmitrijs Jevsikovs. Šo mūziķu devums “Vētras saišu” mūzikai ir piešķīris tembrālo un dinamisko daudzveidību. Skaņu inženieris – Kaspars Bārbals, mākslinieks – Matīss Zvaigzne.

Grupas pirmais albums ar nosaukumu “Teātra krustojums” iznāca 2012.gadā un 2013.gadā tika izvirzīts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nominācijai “Labākā debija”.

Līdz ar otrā albuma pieteikumu, grupa piedāvā noklausītes dziesmu “Lauztās priedes” (vokāls – “Harmony 4 Riga”, dzeja – Rainis, mūzika – Ģirts Pavēnis).

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti