Georgijs Osokins iekļuvis Šopēna konkursa finālā Varšavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latviešu pianists Georgijs Osokins iekļuvis viena no pasaules klasiskās mūzikas lielākā un nozīmīgākā konkursa - 17.Starptautiskā Friderika Šopēna pianistu konkursa finālā Varšavā.

Nu jau gandrīz mēnesi Polijas Nacionālajā filharmonijā Varšavā norit Starptautiskais Šopēna pianistu konkurss, kurš ir viens no tradīcijām bagātākajiem pianistu konkursiem pasaulē. Tas tiek rīkots reizi piecos gados kopš 1927.gada un ir viens no retajiem konkursiem, kas ir pilnībā veltīts viena komponista daiļradei. Iepriekš šajā konkursā uzvaru guvuši tādi pianisma grandi kā Marta Argeriča, Mauricio Polīni un Micuko Učida.

No 455 šogad konkursā dalību pieteikušajiem pianistiem ceturtajā konkursa kārtā nonākuši vien 10. Finālā mūziķus no ASV, Japānas, Kanādas, Polijas, Dienvidkorejas, Krievijas, Horvātijas un Latvijas vērtēs žūrija 17 personu sastāvā.

20 gadus jaunais latviešu pianists Georgijs Osokins šajā konkursā gūst ne tikai žūrijas atzinību, bet arī neparasti lielu skatītāju interesi. Viņa interpretācijas izsaukušas plašas diskusijas gan Polijas Nacionālajā filharmonijā, gan arī televīzijā, presē un sociālajos tīklos. Vieni uzskata Georgiju par ģēniju, salīdzinot viņu ar Salvadoru Dalī, bet citiem Osokina neordinārā muzikalitāte šķiet pārāk inovatīva.

Arī Latvijas klasiskās mūzikas cienītājiem ir iespēja sekot līdz konkursa gaitai interneta tiešraidē, kā arī balsot līdz 20.oktobrim par vienīgo Latvijas pārstāvi oficiālajā konkursa mājaslapā.

Osokina sniegums otrajā konkursa kārtā:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti