Festivāls «Rīgas Ritmi 2015» piedāvā galveno mākslinieku meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sākusies pieteikšanās festivāla „Rīgas Ritmi” meistarklasēm, kas norisināsies no 1. līdz 4.jūlijam.

Meistarklasi pasniegs vokāliste Estere Rada (Ester Rada), kuras muzicēšanas stils tiek definēts kā ethio-jazz, urban-funk, neo-soul un R&B. Viņas pērn klajā nākušais debijas albums “Ester Rada” ir piesātināts ar tumšu groove, lieliskām pašas mākslinieces sacerētām melodijām un savā varā paņemošu vokālu.

Amerikāņu vokālists Alans Hariss (Allan Harris) pasniegs meistarklases vokālistiem. Pateicoties savai zemajai un samtainajai balsij, Hariss spēj ne tikai brīnišķīgi izpildīt pats savas dziesmas, bet arī neierasti interpretēt džeza standartus. Tīkamais baritona vokāls lieliski sader kopā ar viņa brīvo ģitārspēli, kas apvieno gan džeza un blūza, gan roka noskaņas.

Amerikāņu dziedātājs un multiintrumentālists Rauls Midons (Raul Midon) meistarīgi apguvis flamenko, džeza un klasisko ģitārspēli un iesaistījies dažādos latīņamerikāņu mūzikas projektos. Allaž tiek slavēta Midona brīvā izpildījuma maniere un spēja savu ģitāru pārvērst orķestrī.

Kubiešu pianists Ramons Valle (Ramon Valle) tiek dēvēts par izcilāko talantu jauno latīņamerikāņu mūzikas pianistu vidū un viņa spēlēto “Levitando” jau vairāk kā divas dekādes atpazīst visā pasaulē.

Franču džeza dziedātāja Sirilla Emē (Cyrille Aimée) aizrāvusies tieši ar gypsy jazz ievirzes mūziku un manouche. Viņa ir Montrē džeza festivāla un Sāras Vonas Starptautiskā džeza vokāla konkursu laureāte, un fināliste prestižajā Teloniusa Monka konkursā.

Meistarklases noslēgsies ar paneļdiskusiju „Kā gūt atpazīstamību starptautiskajā mūzikas arēnā”, kurā piedalīsies “Rīgas Ritmi Showcase” mūzikas eksperti un dalībnieki.

Meistarklases notiks no 1. līdz 4.jūlijam, Latvijas Radio 1.studija.

Dalības maksa uz visām meistarklasēm (apvienotā biļete): EUR 60.00 (PVN iekļauts cenā). Pieteikšanās rakstot uz [email protected]

Pastāvīgais “Rīgas Ritmu” meistarklašu apmeklētājs, dziedātājs Ralfs Eilands saka: “Neesmu pabeidzis mūzikas skolu un esmu sapratis, ka meistarklasēs varu gūt lielu pieredzi. Tur māca ne tikai tehniskas lietas, bet arī stāsta mūzikas filozofiju - kā mūziķiem dzīvot, kā braukāt apkārt, kā sacerēt dziesmas, kā rīkoties dažādās situācijās. Ir iespēja uzdot jebkādus jautājumus. Piemēram, “Grammy” balvas ieguvējs Roberts Glaspers (amerikāņu pianists, “Rīgas Ritmi 2013”) apsēdās un teica, ka šī būs jautājumu un atbilžu sesija. Es arī jautāju visu, kas bija sakrājies, arī par mūzikas skolām, un saņēmu atbildes. Latvijā vari dzirdēt dažādus viedokļus, es uzticējos tam, ko teica Glaspers. Taču vispatīkamākais piedzīvojums bija meistarklases pie amerikāņu funk mūziķa Vinx (“Rīgas Ritmi 2009”). Tas mani pa īstam salauza, iemācījos tieši daudzas tehniskas lietas, bet it kā caur rotaļāšanos, ļoti viegli. Beigās viņš mani vēl uzaicināja uzstāties uz skatuves koncertā. Biju tādā sajūsmā, ka, pateicoties viņam, sāku nopietni pievērsties nu jau savam iecienītākajam mūzikas žanram fankam.”

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv sadaļā „Meistarklases”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti