Festivālā «Ad Lucem» - pasaules pirmatskaņojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgā Jēzus baznīcā trešdienas, 22.jūlija, vakarā notiks Introvertās mākslas festivāla "Ad Lucem" koncerts, kurā Latvijas Radio koris izpildīs Johana Sebastiāna Baha mūziku, kā arī pirmatskaņos divas daļas no katalāņu komponista Bernata Vivankosa jaundarba "Rekviēms", kas rakstīts speciāli Latvijas Radio korim.

Koncertā notiks Bernata Vivankosa speciāli Latvijas Radio korim radīta jaundarba "Requiem" divu daļu - "Souffle ta bougie" un "Les Béatitudes" - pasaules pirmatskaņojums.

"Koncertā skanēs mūsu drauga Bernata Vivankosa divi jaundarbi, kas pēc savas muzikālās valodas un būtības ir caur un cauri uz laika apstādināšanu vērsta mūzika. Pats Bernats Vivankoss ir divus gadus nostrādājis Katalonijā, Monseratas klosterī par mūzikas dzīves vadītāju. Mums radošā sadarbība ir jau vairākus gadus. Ceru, ka šie jaundarbi, kas rudenī arī tiks ierakstīti, ienesīs mūsu koncertdzīvē kādu nozīmīgu akcentu. Es esmu par to pārliecināts," saka Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava.

Sigvards Kļava stāsta par sadarbību ar Bernatu Vivankosu
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

"Viņa kvalitātes ir tik augstas! Viņš raksta arī zēnu balsīm, kas skan kā eņģeļu koris, un Latvijas Radio koris ir kas ārkārtīgi tuvs šai kvalitātei," uzsver festivāla "Ad Lucem" rīkotāja Sandra Zandberga.

Kā vēstīts, programmā skanēs arī divas Johana Sebastiāna Baha motetes - "Komm, Jesu, komm" un "Jesu, meine Freude", kā arī Knuta Nīsteda skaņdarbs "Immortal Bach".

Kā ziņots, 14. introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem" turpināsies līdz 29.jūlijam Rīgā, Siguldā un Ventspilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti