Elizabete Balčus uzstāsies ar autorkoncertu kultūras telpā «3 māsas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kultūras telpā "3 māsas" Vecrīgā 23. oktobrī plkst. 20 notiks mūziķes un komponistes Elizabetes Balčus autorkoncerts, lsm.lv pavēstīja koncerta rīkotāji.

Koncertā kultūras telpā „3 māsas’’ skanēs gan dziesmas no Elizabetes Balčus minialbuma “Wooden Horse”, gan daudzas jaunas kompozīcijas. Elizabeti koncertā pavadīs stīgu ansamblis - Kristiāna Abiļeva (čells), Erna Daugaviete (čells), Jānis Ruņģis (elektriskā ģitāra/akustiskā ģitāra/klarnete). Par koncerta vizuālo noformējumu rūpēsies audio-vizuālo maģistrantūras studiju absolvents Zigmunds Ziemelis, savukārt ar atmosfērisku elektronisko mūziku un vizualizācijām noskaņoties vakaram palīdzēs iesildītājmākslinieks Vadatajs.

Viena no Elizabetes talanta šķautnēm ir flautas spēle, taču savas oriģināldziesmas viņa dzied klavieru pavadījumā, ko bieži vien papildina čells, arfa, bungu skaņas un sadzīves trokšņi. Elizabetes Balčus mūziku nereti salīdzina ar animācijas filmu – sapņainas melodijas, orķestrāli instrumenti, ilustratīva domāšana, romantiskas aranžijas un teatrāls izpausmes veids. Bet Elizabetes vokālu raksturo kā tādu, kas ieved klausītājus citā – sirreālā pasaulē. Elizabetes dziesmas ir kā personības spogulis, kā dienasgrāmata ar plašu emociju gammu, ko koncertos viņa atklāj klausītājiem, turklāt ārī vizuālais skatuves tēls ir neatņemama viņas konceru sastāvdaļa.

Elizabete Balčus ir akadēmiski izglītota mūziķe un dziesmu autore - savas muzikālās gaitas viņa uzsākusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, flautas specialitātē, vēlāk turpinot studijas Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas džeza katedrā. Elizabete absolvējusi arī “Ritma Institūta” vokālo klasi.

2011. gadā Elizabete laida klajā minialbumu “Wooden Horse”, kas mūzikas kritiķu vidū guva lielu atzinību. Par šo albumu mūziķe saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu "Gada balvu" kā 2011.gada labākā debija. Pēcāk plašu ievērību guva singls “Dear Resident” un kaverversija M.Šverna dziesmai “Smarža”, kas izdota dažādu izpildītāju izlasē “Brāļi un māsas”. Elizabete Balčus uzstājusies lielākajos mūzikas festivālos Latvijā – “Positivus”, “Summer sound”, “Laba daba”; “Palladium” koncertzālē iesildījusi leģendāro grupu “Pērkons”, bet “Nabaklab” – Vic Anselmo. Mūziķe koncertējusi ārpus Latvijas – Romā, Berlīnē un Luksemburgā. Paralēli soloprojektam Elizabete kopš 2009. gada spēlē meiteņu "indie-folk" grupā “Sus dungo”, uzstājoties gan Latvijā, gan ārpus tās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti