Duets «Tur un tur» piesaka debijas albumu ar singlu «Vestibils»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kuldīdznieku duets "Tur un tur" piedāvā singlu "Vestibils" no sava debijas albuma "Pagriezieni", kuru oktobrī izdos izdevniecība "Naba music".

Duetā "Tur un tur" kopš 2011.gada muzicē Aleksandrs Štro un Edgars Briška, kuru muzikālā darbības sākumi saistīti ar Kuldīgas alternatīvās mūzikas skatuvi.

Abiem pirmie soļi mūzikā sākās ar negantu Kuldīgas "hardcore" — Štro kā "Vonosonoloppus"  ģitārists veidoja gan smagās kompozīcijas 1990. gadu sākumā, gan arī instrumentālā perioda hitus 90. gadu otrajā pusē, bet pēc tam turpināja lielās skatuves iekarošanu ar grupu "R.A.P". Savukārt bundzinieks Edgars pēc "hardcore" grupā "Hugo" aizvaditās gadsimtu mijas pārgāja uz instrumentālām basa un bungu serenādēm (grupa "Vilnis"). 2006. gadā "Vilnī" iekļāvās arī Štro, kopīgi nospēlējot virkni koncertu un dodoties divās Eiropas tūrēs. Pēc "Viļņa" darbības pārtraukšanas abi drīz vien atrada kopīgu valodu, jaunizveidotajā "Zabadaka" studijā eksperimentējot ar cilpu veidošanas  iespējām.

Laika gaitā ir izkristalizējusies dueta spēlēšanas maniere un tehniskie risinājumi – lai gan ģitāra ir tikai viena, pilnīgāks skanējums tiek iegūts ar atsevišķu līniju ģitāras partijām, atsevišķu — sintezētam basam. Tās abas tiek vadītas un sinhronizētas ar vairākām cilpu stacijām un apdarinātas ar neskaitāmiem efektiem. Visas skaņas tiek radītas "dzīvajā", neizmantojot gatavas fona cilpas.

Pirmais albums „Pagriezieni”, kurā iekļautas septiņas kompozīcijas, rakstīts "Zabadaka" studijā, bet miksēts un māsterēts pie Ģirta Laumaņa "@ Hodila rec" Valmierā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti