Rīta Panorāma

Intervija ar ekomomistu Andri Strazdu

Rīta Panorāma

Pieņemts 2015. gada budžets, telefonintervija ar Kārli Šadurski

Intervija ar Jāni Ozolu un Gintu Smuko

Diriģents Jānis Ozols aicina uz koncertu «ZieMASKAsvētki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sagaidot Ziemassvētkus, 20.decembrī plkst.18 Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā uz koncertu "ZieMASKAsvētki" aicina jauniešu koris "Maska" un diriģents Jānis Ozols. Aizvien jauni instrumentālās un balsu saspēles meklējumi atklās vēl nedzirdētas muzikālās nianses, uzburot pavisam īpašu un siltu svētku noskaņu.

Šogad jauniešu korim "Maska" koncertā pievienosies jaunais ģitāras virtuozs Gints Smukais, kurš izpilda skaņdarbus pirkstu perkusiju ģitārspēles tehnikas stilā, pārvēršot viena instrumenta skanējumu daudzbalsībā.

Ginta Smukā ģitārspēle koncertā izskanēs gan solo izpildījumā, gan jaunradītajā Lauras Jēkabsones (Latvian Voices) skaņdarbā jauktajam korim, ģitārai un solistiem "Xmas Medley". "Tas būs kā muzikāls ceļojums Ziemassvētku vecīša kamanās apkārt pasaulei, viesojoties Francijā, Ukrainā, Zviedrijā, Venecuēlā, Izraēlā, Dienvidāfrikā, Anglijā un atgriežoties atpakaļ Latvijā, kopā ar katras tautas skaistākajām saulgriežu dziesmām" - tā gaidāmo pirmatskaņojumu raksturo komponiste.

Kā īpašs brīdis gaidāms arī Shipsi jeb Jāņa Šipkēvica (Instrumenti) skaņdarba "Doma iet..." jauktajam korim un solistiem pirmatskaņojums. Skaņdarbs radīts īpaši jauniešu korim "Maska" ar Raiņa dzeju a cappella izpildījumam. Jānis Šipkēvics zināms ne tikai kā grupas "Instrumenti" mūziķis un populārās mūzikas izpildītājs - viņa muzikālā darbība aizsākusies, iegūstot izglītību akadēmiskajā mūzikā un kordiriģēšanā, kas viņam vienmēr bijusi tuva. Tas, kā arī mūziķim raksturīgais muzikālais rokraksts, jūtams arī jaunradītajā skaņdarbā.

Koncerta programmā iekļauti arī vairāki pasaules kormūzikas dižgaru skaņdarbi, kā arī tautā jau iemīļoti skaņdarbi, tostarp, Andra Sējāna, Kristapa Šoriņa un Lauras Jēkabsones aranžijas jauktajam korim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti