Diksilendu festivālā Umurgā tiksies džeza mūziķi no Baltijas un Čehijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Limbažu novada Umurgā sestdien, 25.jūnijā, notiks jau 5.starptautiskais diksilendu festivāls.

Diksilends ir viens no klasiskā džeza stiliem, kas radies 20.gadsimta sākumā ASV.

Festivāla piecgadi Umurgā atzīmēs ar diviem koncertiem un muzikologa Borisa Avrameca lekciju par diksilenda vēsturi. Plānots arī mūziķu gājiens pa Umurgas ielām. Festivālu vadīs dziedošais aktieris Kristians Kareļins.

Koncertos piedalīsies gan ansambļi no Latvijas, gan viesi no Lietuvas, Igaunijas un Čehijas, stāsta festivāla mākslinieciskais vadītājs, Latvijas Mūzikas akadēmijas Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu katedras vadītājs Jānis Retenais.

"Diksilends "Sigulda" mums ir bijis katru gadu no paša sākuma, bet "Joker Dixie", kas ir izveidojušies no rokenrola grupas "Big Al & The Jokers" un jau dažus gadus muzicē pasākumos, bet lielāka publiskā uzstāšanās šī viņiem būs viena no pirmajām. Arī Nacionālo bruņoto spēku diksilends pie mums iepriekš ir spēlējis. Savukārt Melngaiļa skolas „Bigband Combo” ir jaunieši, kas nesen sākuši savu aktīvo džeza mūzikas darbību. „Estonian Dixieland Band” no Igaunijas pie mums būs pirmoreiz. Bet no Lietuvas būs „Green Bridge Band” – arī augsta līmeņa profesionāļi, kuri savos koncertos aizrauj ar atraktivitāti. „BrassBand.cz” no Čehijas ir mūsu draugi, viens no populārākajiem diksilendiem Čehijā, kur ir 40 – 50 aktīvi spēlējošu diksilendu," norāda Retenais.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti