Deniss Paškevičs ieskandinās jaunu džeza klubu Vecrīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Viens no zināmākajiem Latvijas džezmeņiem saksofonists Deniss Paškevičs ar pasākumiem 28. un 29. aprīlī ieskandinās viņa vārdā nodēvētu džeza klubu Vecrīgā, kas oficiāli tiks atvērts 19. un 20. maijā līdz ar saksofonu festivāla “Jazz Room” otro sesiju. Kluba nosaukums būs “Pashkevich Jazz Club” un tas atradīsies Palasta ielā 10.

28.aprīlī ikviens bez maksas aicināts piedalīties kluba ieskandināšanā un Denisa dzimšanas dienas svinībās. Notiks „jam session”, kurā jubilārs uzstāsies kopā ar dziedātāju Jolantu Gulbi-Paškeviču, savu kvartetu un viesiem: kanādiešu saksofonistu Sīmusu Bleiku, amerikāņu trompetistu Džeisonu Hanteru, puertorikāņu ģitāristu Neffu Irizarri un krievu pianistu Ņikitu Bratus.

Sākums plkst. 23.00 pēc kluba ieskandināšanas slēgtā pasākuma.

29. aprīlī klubā notiks maksas koncerts, kurā uzstāsies izcila mūziķu apvienība “United Jazz Collective”. Tās sastāvā būs Deniss Paškevičs, krievu pianists Andrejs Kondakovs, zviedru basists Rikards Malmstens, igauņu bundzinieks Tanels Rubens, kā arī viens no pasaulē vadošajiem mutes ermoņiku spēlētājiem džeza žanrā Olivjē Ker Ourio no Francijas.

Koncerta īpašie viesi būs Neffs Irizarri un Jolanta Gulbe-Paškeviča, izpildot dziesmas no viņas "latin" un "world" mūzikas repertuāra.

Abi pasākumi iekļauti Starptautiskās džeza dienas programmā.

Oficiālā kluba atklāšana norisināsies 19. un 20.maijā, kad tajā notiks saksofonu festivāla “Jazz Room” otrā sesija. 19.maijā uzstāsies viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes pašmāju saksofonistiem Toms Rudzinskis ar savu mūziķu sastāvu un izcila lietuviešu apvienība “Trio Infiltrators”, kurā muzicē Jans Maksimovics (saksofons, elektronika), Dmitrijs Golovanovs (tautiņinstrumenti, elektronika) un Arkadijs Gotesmans (bungas, perkusijas). Grupa piedāvā eksperimentālās mūzikas, "free jazz" un "ambient" sajaukumu.

20.maijā kopā ar Denisa Paškeviča kvartetu uzstāsies pasaulē zināmais amerikāņu saksofonists Riks Margitza, kurš sastrādājies ar tādiem džeza grandiem kā Tonijs Viljamss, Bobijs Hučersons un daudziem citiem, kā arī sarakstījis daudzas saksofonmūzikas programmas un pat pāris simfonijas.

Pēc oficiālās atklāšanas trešdienās klubā notiks "jam session" vakari, ko vadīs gan pats Deniss, gan arī Toms Rudzinskis. Ceturtdienas būs atvēlētas nelielu sastāvu koncertiem, piektdienās notiks jau vērienīgāki džeza vakari, bet sestdienām tiks piešķirts izklaidējošāks raksturs, kas tiks balstīts "funk, rhythm & blues" un tamlīdzīgās noskaņās.  

“Pashkevich Jazz Club” veidots ar mērķi regulāri piedāvāt Rīgā starptautiska mēroga džeza mākslinieku programmas dažādām auditorijām. Klubā būs iespējams dzirdēt dažādu žanru džeza mūziku un tajā uzstāsies arī dīdžeji. Palasta ielā 10 durvis būs atvērtas visas nedēļas dienas no plkst. 10.00 līdz pēdējam klientam. Klubs darbosies arī kā restorāns.

Līdz oficiālajai atklāšanai “Pashkevich Jazz Club” piedāvās vēl vairākus ieskandināšanas pasākumus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti