«DaGamba» pārstāvēs Latviju šā gada «Eurosonic Noorderslag» festivālā Holandē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Grupa "DaGamba" pārstāvēs Latviju šā gada "Eurosonic Noorderslag" festivālā Holandē, uzstājoties jau ceturtdien, 12.janvārī, festivāla programmas ietvaros, lsm.lv pavēstīja grupas pārstāvji.

"Eurosonic Norderslag" ir viens no lielākajiem mūzikas festivāliem Eiropā, kas veltīts Eiropas mūzikas aktualitātēm un tiek rīkots kopš 1986 gada. „Eurosonic" ir Eiropas nozīmīgākā mūzikas konference, kurā pulcējas Eiropas mūzikas industrijas dalībnieki, kuru koncerti tiek pārraidīti daudzos sabiedriskajos medijos visā Eiropā.

"„DaGamba“ līdzšinējie starptautiskie panākumi palīdzēs pievērst papildus uzmanību grupas koncertam," atzīst lielākā mūzikas un mākslas festivāla Baltijā „Positivus“ rīkotājs Ģirts Majors, uzsverot: „ Es tiešām uzskatu, ka „DaGamba“ ir unikāls un profesionāls koncertu ansamblis. Latvijā nav daudz grupu, kuru dzīvās uzstāšanās ir to galvenā vērtība."

„Piedalīšanās "Eurosonic" mūsu grupai ir iespēja parādīt sevi un iepazīstināt mūzikas industrijas profesionāļus no visas pasaules, tādējādi paplašinot savu muzikālo darbību," uzsver grupas dalībnieks Valters Pūce.

2011. gadā mūzikas grupu „DaGamba“ izveidoja latviešu čellists Valters Pūce, kuram pievienojās viņa bērnības draugs Antons Trocjuks (čells), sākotnēji esot grupai divu mūziķu sastāvā. „DaGamba“ kaislīgā mīlestība pret mūziku piesaistīja irāņu perkusionistu Hamidreza Rahbaralamu un lietuviešu pianistu Daini Teni, kā arī grupas jauno dalībnieku - bundzinieku Artūru Jermaku. Šobrīd grupas sastāvs ir internacionāls, apvienojot piecus dažādu nāciju mūziķus. „DaGamba“ muzikālie eksperimenti un radošie risinājumi, sākot ar Bēthovenu un beidzot ar "U2", apvieno mūziku no visas pasaules – roks, pops un  klasiskā mūzika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti