Cēsīs notiks etnofestivāls «Sviests 2016»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šogad Cēsīs jau ceturto reizi tiek rīkots etno - eko festivāls "Sviests", kurā sestdien, 23.jūlijā no plkst. 12.00 līdz 18.00 Cēsu pils dārzā uzstāsies latviešu un igauņu etno grupas. 

Diena sāksies ar Drabešu muižas koklētājiem un folkloras kopu “Lāns”, kuriem sekos igauņu etno-mūziķe Mari Kalkun, kura dzied gan igauņu tautasdziesmas, gan pašas kompozīcijas, kā arī pati pavada sevi uz igauņu kaneles, akordeona un ģitāras.

Otrie viesi no Igaunijas būs duets “Malva & Priks”, kurā apvienojušies divi muzikanti no Vīlandes – akordeonists un perkusionists – kuri balsta savu mūziku tradīcijā, tomēr ļoti brīvi un mūsdienīgi interpretē to, radot ļoti neparastu un baudāmu skanējumu.

Īpašs pārsteigums festivāla viesiem varētu būt hip-hopa mākslinieks Misters, kurš ir folk-hip-hopa žanra iedibinātājs Latvijā un kura dziesma bijusi iekļauta jau etno-mūzikas izlasē “Sviests 3”.

Festivāla noslēgumā uzstāsies Latvijā jau labi pazīstamā folka grupa “Daba San”, kurai šogad iznāca albums „Vaiņags” ar vasarīgām un tautiskām dziesmām.

Visas dienas garumā festivāla teritorijā darbosies amatnieku tirdziņš, kā arī notiks amatnieku un dažādu mākslinieku paraugdemonstrējumi un radošās darbnīcas, kurās varēs iesaistīties festivāla apmeklētāji. Mākslas grupa „Mālnieki” centīsies izspiest no māliem sviestu, Jānis Grantiņš rādīs, kā tiek gatavotas īstas sviesta mucas, Ingrīda Jasinska skaidros, ka sviestu var ziest ne tikai uz maizes, bet arī skaistumam uz sejas un matos, Andris Roze gatavos koka taures, bērniem būs iespēja izdauzīties sienā un sataisīt sev siena „sazinkasīti”, bet lielie varēs aust zāļu deķi un apskatīt tradicionālo sviestu kuļamo izstādi. Restorāna „Kaļķu vārti” pazīstamais pavārs Andris Dreibants gatavos visvisādus sviesta našķus. Katram būs iespēja iegādāties vai pagatavot sev ko noderīgu, garšīgu vai skaistu.

Festivāls notiek Cēsu 810 gadu jubilejas svinību ietvaros, to rīko Kultūras menedžmenta centrs „Lauska”, sadarbībā ar Tradicionālās kultūras iniciatīvu centru „KasTe” un Cēsu Kultūras un Tūrisma centru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti