Kultūra

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā izstāde par unikālo personību Helēnu Kelleri

Kultūra

Starka izstāde "Pāri" ar Blumberga portretiem

Bruknā jau piektais lielkoncerts «Uzcel savu baznīcu!»

Bruknā jau piektais lielkoncerts «Uzcel savu baznīcu!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Svētdien Bauskas novada gleznainajā Bruknas muižā jau piekto reizi notiks labdarības lielkoncerts „Uzcel savu baznīcu!”, kas savas īpašās atmosfēras dēļ daudziem kļuvis par sevišķi iemīļotu vasaras notikumu. Kā allaž, koncertā piedalīsies vesela plejāde populāru mūziķu un mākslinieku, viņu vidū Olga Rajecka, Rēzija Kalniņa, Renārs Kaupers, Ainars Virga un daudzi citi.

Brukna pazīstama ar rehabilitācijas vietu „Kalna svētību kopiena”, kas palīdz dažādās atkarībās esošiem ļaudīm. Šo kopienu pirms 15 gadiem Bruknas muižā izveidoja priesteris Andrejs Mediņš. Šobrīd kopienas cilvēki ar savām rokām ceļ baznīcu, un padarīts ir jau ļoti daudz.

''Patiesībā mēs dzīvojam sapnim, un tas mūsu dzīvei, mūsu ikdienai un katram mirklim piedod jēgu, un paldies, ka jūs esat daļa no mūsu Bruknas sapņa, paldies jums visiem tuviem un tāliem, kas esat iemīlējušies Bruknā.'' - Tā priesteris Andrejs Mediņš pērn uzrunāja Bruknas lielkoncerta dalībniekus – mūziķus un klausītājus. Mūsdienās gluži neticami šķiet, ka cilvēki paši savām rokām var uzcelt baznīcu, bet Bruknā tas notiek, jo Andrejam Mediņam piemīt visai reti sastopamā spēja – ne tikai sapņot un celt gaisa pilis, bet šos sapņus patiešām arī īstenot.

Lielkoncertu organizatore Anita Kalniņa atzīst, ka tas ir galvenais, kas sākotnēji viņu arī motivējis noorganizēt pasākumu baznīcas celtniecības atbalstam, un nu viņa turpina mūziķus kopā pulcēt jau piekto gadu:

''Mēs bieži vien cilvēki dažādas lietas sapņojam, bet tas tālāk par sapņiem arī nenonāk. Tad Andrejs ir laikam vienīgais cilvēks, ko es pazīstu, kas sapņo un visu to arī realizē. Tas ir tas, kas mani sākotnēji motivēja. Pašlaik ir arī tā sajūta, ka es ar savu darbu veicu kaut ko paliekošu nākamajām paaudzēm; varbūt es ar savu darbu palīdzu arī mūziķiem noticēt, ka visiem kopā mums ir spēks izdarīt patiešām lielas lietas”.

Viens no Bruknas uzticamajiem draugiem, kura dziedātās dziesmas un pateiktie sirsnīgie vārdi allaž ir uzrunājuši klausītājus, ir Renārs Kaupers:

''Tie koncerti - tā ir skaista iespēja mums tur piedalīties. Reizēm, domājot, kas paliks aiz mums - ka mēs darījām savu darbu, dalījāmies ar mīlestību? Iespējams, šī palīdzēšana, līdzjūtības, līdzcietības izrādīšana būs tas svarīgākais, ko mēs varējām darīt.''

Lai palīdzētu Bruknas kopienas ļaudīm, kuri, ceļot savām rokām dievnamu, rod spēku cīņā ar dažādām postošām atkarībām, šogad uz muižas dārzā būvētās skatuves muzicēs Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Rēzija Kalniņa, Lauris Reiniks, Olga Rajecka, Ieva Kerēvica, Ainars Virga un vēl daudzi citi, kopumā vairāk nekā 20 populāru dziedātāju un grupu.

Baznīcas būve uzsākta pirms pieciem gadiem, un šajā laikā – kā stāsta priesteris Mediņš – padarīts patiešām daudz. Andrejs Mediņš ir pārliecināts – visi veiktie darbi saistībā ar baznīcu ir kas daudz vairāk nekā tikai fiziskas ēkas celtniecība, svarīgākais, ka tas dod cilvēkiem arī ticību pašiem sev, savai varēšanai:

''Tas ir ļoti svarīgi, jo šodien ir tik daudz humpalu, tik daudz nevērtīgu, nenozīmīgu lietu - un tikai tāpēc, ka tās mums kāds ir devis, bet mēs neko neesam paši darījuši, lai tas būtu, lai būtu radījuši. Un

pie šis kapelas būvniecības ir ļoti svarīgi apzināties, ka vērtību rada tas, ka es pats esmu daļa no šis baznīcas, es esmu to būvējis, tur ir kaut kas no manis, bet nevis kāds ārzemju onkulis noziedojis.''

Jau par tradīciju kļuvis labdarības lielkoncertu noslēgt ar Imanta Kalniņa dziesmu no kinofilmas „Sprīdītis”, kurā apvienojas visi mūziķi un solo dzied pats Andrejs Mediņš.

Lielkoncerta sākums svētdien, 3.jūlijā, ir piecos pēcpusdienā, bet apmeklētāji ir gaidīti jau no pulksten trijiem.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti