Kultūras ziņas

Rīgā taps Laikmetīgās mākslas muzejs

Kultūras ziņas

Aptiekāra piezīmes Daugavpilī

"Bildes 2014" saliedē veterānus un jaunos mūziķus

«Bildes» saliedē veterānus un jaunos mūziķus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

30.oktobra vakarā Rīgas kongresu namā izskanēs mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2014" jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts.

30.oktobra koncertā karstasanīgu spāņu mūziku un klusinātus pāšmāju skaņdarbus atskaņos dziedātāja Ieva Akuratere kopā ar grupu "Los Daugavas Nens", kas spāņu valodā nozīmē Daugavas zēni.

"Tā jau saka, ka ziemeļnieki arī ir pietiekoši kaislīgi. Tikai mēs esam paraduši savas jūtas slēpt vairāk nekā citi, bet mākslinieki jau ir ļoti emocionāli. Mēs aktieriskā veidā esam iemācījušies atraut sirdi vaļā un dot skatītājiem," saka Ieva Akuratere.

No 30.oktobra Rīgas kongresu namā ir aplūkojama "Bilžu" mūziķu un citu radošo personību vedotā izstāde "Bilžu sēta", kurā var aplūkot krāšņu sētu mākslas darbu veidā ar autoru iekrāsotām emocijām un sajūtām.

"Vairāk tādu interesantu pasākumu. Ne vienmēr tie, kuri nodarbojas ar vizuālo mākslu, sadrabojas mūziķiem. Akadēmijā mēs arī mēģinām, lai dizaineriem ar mākslu un mākslas zinātniekiem ir tomēr tā mijiedarbība, vēl lielāka kopīgos projektos," stāsta Latvijas Mākslas akadēmijas rektors, gleznotājs Aleksejs Naumovs.

31.oktobra vakarā "Bildēs" muzikālos priekšnesumus sniegs dažādu profesiju pārstāvji, piemēram, televīzijas cilvēki Žaklīna Cinovska, Jānis Domburs un Māris Grigals, kā arī pavārs Lauris Aleksejevs un horeogrāfs Agris Daņiļevičs. Īpašie viesi būs Jersikas orķestris.

"Mēs pirms daudziem gadiem bijām jaunā grupa. "Bildes" bija viens no tiem tramplīniem, viena no tām lielajām iespējām, kaut arī rezonanse pēc tavas uzstāšanās nav tā pati lielākā. Bet tas, ko "Bildes" dod tādai jaunai grupai, kā tas ir - sajusties uz lielas, īstas skatuves," teic mūziķis Artis Dvarionas.

Kā jau esam vēstījuši, mūzikas un mākslas festivāls "Bildes" tika atklāts 21.oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti