Baltijas jūras koru konkurss mērķē kļūt par vienu no Eiropas koru «Grand Prix» posmiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmā starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa, kas šajā nedēļas nogalē notiks Jūrmalā, rīkotājs, diriģents Jānis Ozols sapņo, ka tas varētu kļūt par Eiropas koru „Grand Prix” posma mājvietu.

Intervijā Latvijas Radio konkursa rīkotājs Ozols norāda, ka koru konkursam būtiski notikt regulāri – ik gadu. “Tā savā veidā ir labā rutīna. Ja katru gadu notiek konkurss, tas ir daudz dzīvotspējīgāks,” saka diriģents, paužot pārliecību, ka arī pēc desmit gadiem Baltijas jūras koru konkurss pastāvēs.

Turklāt pašlaik ir iesāktas sarunas ar organizācijām, kas rīko pasaules lielos koru konkursus. “Un mums jau kopā ir plāns, kā šo konkursu padarīt par Eiropas “Grand Prix” posmu. Tas nozīmē – sapņi piepildās,” saka Ozols. Tas gan prasīs lielu organizatorisku darbu.

Skaidrojot koru konkursu nepieciešamību, Ozols stāsta, ka pašiem koriem tie ir ļoti motivējoši, lai kļūtu muzikāli un tehniski vēl labākiem. Savukārt klausītājiem tas nav tikai koncerts, bet iespēja ieraudzīt koru sacensību.

Nedēļās nogalē Dzintaru koncertzālē par spēcīgākā kora titulu sacentīsies 11 kori no 8 valstīm. Korus vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētājs būs komponists Pēteris Vasks.

Līdzās pašu izraudzītai programmai visiem koriem būs jāizpilda arī viens obligātais skaņdarbs – Riharda Dubras īpaši šim konkursam rakstīta dziesma.

Latvijas Radio 3 „Klasika” tiešraidi no pasākuma vadīs kormūzikas eksperti Inta Pīrāga un Edgars Raginskis, bet televīzijā koru sacensību komentēs diriģents Māris Sirmais un komponiste, „Latvian Voices” dziedātāja Laura Jēkabsone

Jau vēstīts, ka trīs konkursā augstāko vērtējumu ieguvušie kori saņems naudas balvas ("Grand Prix" - 3500 eiro un īpaši radītu uzvarētāju kausu, 2. vieta – 2000 eiro, 3. vieta – 1000 eiro). Naudas balvas paredzētas arī labākajam diriģentam un par labāko obligātā skaņdarba (šogad - Riharda Dubras "Hail, O Star of the Ocean") interpretāciju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti