Baltijas Akadēmiju orķestris uzsāk simtgades koncertciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Baltijas Akadēmiju orķestris (BAO), kas apvieno jaunos talantus no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas mūzikas akadēmijām, aprīlī uzsāk koncertciklu Baltijas valsts simtgadei. Trīs gados viesojoties septiņās valstīs un 12 pilsētās, jaunie mūziķi ar skanisku piedzīvojumu popularizēs klasikas vērtības un mūsdienu Baltijas komponistu mūziku.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) kopā ar Lietuvas un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijām ielūdz klausītājus uz BAO pirmajiem koncertiem – Rīgā, JVLMA Lielajā zālē šī gada 22. aprīlī plkst. 16, Viļņā, LMTA koncertzālē 24.aprīlī un Tartu Vanemuines koncertzālē 26.aprīlī.

BAO jeb Baltijas Akadēmiju orķestrī apvienojušies jaunie mūzikas profesionāļi no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas Mūzikas akadēmijām, lai daudzinātu savu valstu simtgades.

2017.gada koncerti Baltijas valstīs ir kā priekšvēstnesis 2018.gada jeb simtgades viesturnejai, kurā BAO sniegs vairākus koncertus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī Gdaņskā un Berlīnē. 2019.gadā orķestris dosies uz Helsinkiem un Sanktpēterburgu.

BAO programmā apvienotas klasikas vērtības un mūsdienu Baltijas komponistu mūzika. Šogad Rīgā, Viļņā un Tartu orķestris diriģenta Andra Vecumnieka vadībā atskaņos Roberta Šūmaņa Trešo jeb “Reinas” simfoniju, Antonīna Dvoržāka Koncertu čellam ar orķestri, kurā Rīgas koncertā kā solisti dzirdēsim ekspresīvo čellisti Magdalēnu Cepli, bet Viļņā un Tartu – daudzsološo orķestra "Kremerata Baltica" dalībnieci Emmu Aleksandru Bandenieci.

BAO piedāvās klausītājiem arī latviešu komponistes Madaras Pētersones skaņdarba "Ātrums" pirmatskaņojumu. Jaundarbs sola klausītājiem interesantu skanisku piedzīvojumu. Tā tapšanu iedvesmojusi komponistes interese par Alberta Einšteina dzīvi un filozofiju, un tas ir apjomīgākais darbs no četru skaņdarbu cikla par lietu un jēdzienu relatīvajām attiecībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti