«Baltais flīģelis» noslēgs sezonu ar Kristīnes Prauliņas un «Tree Stones Quartet» koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Svētdien, 30.aprīlī, plkst.17.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” koncertprogrammā “Jazz Baltics” tiksies talantīgi latviešu un lietuviešu džeza mūziķi, lai pirmo reizi Siguldā svinētu Starptautisko džeza dienu un noslēgtu "Baltā flīģeļa" koncertsezonu. Īpaši Starptautiskajai džeza dienai veltītajā koncertprogrammā muzicēs Kristīne Prauliņa un “Tree Stones Quartet”.

Grupas “Tree stones quartet” repertuāra pamatā ir džeza oriģinālkompozīcijas, kas caur īpašo grupas mūzikas valodu atklājas unikālā skaņu paletē. Stāsti ir visur, arī “Tree Stones Quartet” skaņdarbos, kur spēcīga melodija, ritms un kopējā noskaņa veido muzikālus stāstus, kas ļoti personiski iepazīstina klausītāju ar mūziķu pārdomām par mūsdienu lielajiem jautājumiem un aktuālajiem notikumiem.

Grupa sniegusi vairākus koncertus Baltijas valstīs, Polijā un Vācijā, un 2013.gada nogalē Rīgā ierakstījusi savu debijas albumu “Baltic sketches", no kura kompozīcijas dzirdēsim arī 30.aprīļa koncertā.

Grupas sastāvā muzicē lietuviešu saksofonists Kēstutis Vaiginis un pianists Dmitrijs Golovānovs, latviešu kontrabasists Reinis Ozoliņš un sitaminstrumentālists Kaspars Kurdeko.

Koncertā grupai pievienosies džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa, kas dziedāšanai nopietni pievērsusies 12 gadu vecumā, sākot dziedāt Rīgas gospeļkorī. Šobrīd Prauliņa kā soliste koncertē Latvijā un ārzemēs gan ar gospeļkori, gan dažādiem džeza, blūza un populārās mūzikas sastāviem. Muzikāli galvenokārt ietekmējusies no gospeļmūzikas, taču iedvesma gūta, klausoties arī soul, r&b, fanka, džeza un blūza izpildītājus. 2014.gadā Prauliņa ieguva "Grand Prix" konkursā „Riga Jazz Stage” nominācijā "Džeza vokāls".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti