Kultūras ziņas

Rīgas cirku vadīs Ināra Kehre

Kultūras ziņas

Zaļā zelta otrā dzīve izstādē "Domā koks!"

Aspazijas dzimšanas diena dziesmās

Aspazijas dzimšanas dienā skan Ievas Paršas koncertprogramma «Medus rasa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar dziesmām un dzejas lasījumiem 16. marta vakarā Aspazijas mājā Dubultos tiek svinēta dzejnieces 152. dzimšanas diena. Programmu “Medus rasa”, kurā skan Dārziņa, Mediņa, Sibēliusa un citu komponistu skaņdarbi, atskaņo dziedātāja Ieva Parša un pianists Edgars Tomševics.

Aspazijas dzeju caurvij kaisle, sievišķība un nebēdnība. Savienojumā ar mūziku mums atklājas nelielas dzejnieces dzīves ainiņas. Operas soliste Ieva Parša dažas no tām ir apvienojusi programmā “Medus rasa”, kas šovakar, Aspazijas dzimšanas dienā, skan dzejnieces mājā Dubultos.

"Mēs esam kļuvuši tādi pareizi, mierīgi un harmoniski. Viņa [Aspazija] ar to savu nebēdnību varēja dzīvē daudz ko izdarīt, ko viņa nebūtu varējusi, ja būtu harmoniska un mierīga un nosvērta persona," uzskata dziedātāja Ieva Parša.

Programmā iekļauta dziesmas ar Aspazijas laikabiedru Mediņa, Dārziņa, Berga, Sibēliusa un citu komponistu mūziku, kuru pianists Edgars Tomševics mēģinājumā spēlē uz Aspazijas personīgajām klavierēm. Pavisam koncertā izskanēs 12 dziesmas, kā arī dzejas lasījumi un sveicieni dzimšanas dienā.

"Lai būtu tā svinīgi un jauki, būs sveicieni no jaunības, no Pēterburgas laikiem, no Elijas Rozentāles, no Ineses Zanderes," sola Parša.

Ar šo koncertu Aspazijas dzimšanas dienas svinības Jūrmalā nenoslēgsies. Jau 17.martā Dubultu baznīcā gaidāms vērienīgāks koncerts. Nu jau arī ar mūsdienu autoru mūziku un dziedātāju Ingu Šļubovsku-Kancēviču.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti