Artura Maskata jaundarbs - ar Aspazijas dzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdienas vakarā Lielajā Ģildē notiks ikgadējais Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts, kura kods šogad būs sakņots Raiņa un Aspazijas jubilejas faktā.

Koncertā piedalīsies visi trīs galvenie valsts simfoniskie kolektīvi - Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) un Latvijas Nacionālās operas (LNO) orķestris, pie diriģenta stāsies to mākslinieciskie vadītāji Andris Poga, Atvars Lakstīgala un Mārtiņš Ozoliņš. Solisti būs pianists Reinis Zariņš un dziedātāji Inga Šļubovska un Krišjānis Norvelis.

Koncertā skanēs Lūcijas Garūtas, Jāņa Ivanova, Jāņa Mediņa un Jura Karlsona mūzika, kā arī Artura Maskata vokālā cikla “Trīs Aspazijas dzejoļi soprānam un orķestrim” pirmatskaņojums.

"Tā dzeja ir ļoti romantiska, tā mani uzrunāja, un tas bija interesanti, tāpēc ka es nekad to nebiju komponējis. Un, ķeroties klāt, es sapratu, ka tā dzeja ir ārkārtīgi muzikāla, viņā ir fantastiska teksta un fonētikas izjūta, un viena frāze nes nākošo, un viena formas daļa nes nākošo un viss iet uz priekšu - tā kā vējā plīvojošs, un tas man ļoti patika," par jaundarbu stāsta komponists Arturs Maskats.

Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerta tradīciju 2005.gadā iedibinājis muzikologs Arnolds Klotiņš, to rīko VSIA "Latvijas Koncerti". Ikgadējais koncerts kļuvis par īstiem svētkiem latviešu simfoniskās mūzikas rakstītājiem, interpretiem un klausītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti