Ar ungāru bundzinieka Gabora Dorneja koncertu noslēdzas Saulkrastu džeza festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar četriem koncertiem 23.jūlijā noslēgsies deviņpadsmitais Saulkrastu džeza festivāls. Vakara koncerta īpašais viesis būs ungāru džeza sitaminstrumentālists  Gabors Dornejs.

Pusdienlaikā atpūtas kompleksā „Minhauzena unda” bezmaksas koncertā uz skatuves kāps mācību nometnes dalībnieki, bet vakara koncertos uzstāsies ASV studējošo jauno Latvijas džezmeņu grupa „Coolmans Report”, saksofonista un komponista Toma Rudzinska kvartets un festivāla īpašais viesis – Londonā dzīvojošais ungāru džeza bundzinieks Gabors Dornejs ar grupu.

„Lielās bungu firmas tagad cīnās, kurš noslēgs ar viņu līgumu, arī ierakstu studijas plēšas viņu dabūt. Ir vērts paklausīties tos ierakstus, kur viņš piedalās, tā ir ārkārtīgi kvalitatīva mūzika. Es gan neesmu mūziķis, bet es spēju novērtēt. Tas ir ļoti interesanti. Tās ir kaut kādas citas asinis. Viņš var spēlēt pat pilnīgu standartu, bet vienalga izplešas acis un gribas patīt atpakaļ,” stāsta festivāla producents Māris Jonovs.

Iepriekš jau vēstījām, ka 19. starptautiskais džeza mūzikas festivāls „Saulkrasti Jazz” šogad norisinās no 18. līdz 23.jūlijam, saglabājot tradicionālo formātu – meistarklases topošajiem mūziķiem komplektā ar pasaulē atzītu džeza meistaru koncertiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti