Rīta Panorāma

Reizi gadā apmaksā vizīti pie ģimenes ārsta

Rīta Panorāma

Intervija ar Raimondu Martinovu

Festivālā "Bardu rudens" viesojas mūziķi no kaimiņvalstīm

Ar kaimiņzemju mūziķu dalību noslēgsies «Bardu rudens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar kaimiņvalstu mūziķu dalību 22.oktobrī plkst. 19 kultūras centrā "Imanta" noslēgsies vienpadsmitais bardu un folka festivāls "Bardu rudens 2014".

Festivāla "Bardu rudens" noslēguma koncertā piedalīsies Latvijas dziesminieki un bardi, tostarp Valdis Atāls, Elīna Līce, Jorans Šteinhauers, Helēna Kozlova, kā arī ārvalstu viesi: Juhans Jēgers ar grupu "Vinland" (Igaunija), Mihails Celkoviks (Baltkrievija), Aleksandrs Makajevs (Lietuva), Valērijs Šerelis (Lietuva), Egins Grajausks ar grupu no Lietuvas.

Viens no festivāla "Bardu rudens" dalībniekiem ir mūziķis Jorans Šteinhauers - vācu puisis, kurš jau kļuvis par mūsējo. Popularitāti viņš iemantoja aizvadītā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā. Uz festivāla noslēguma koncertu ieradušies arī bardi no Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Jorans Šteinhauers uzskata, ka bardu, dziesminieku un popzvaigzņu atšķirības atklāj auditorija. Viņš norāda, ka bardu auditorija ir gatava klausīties. "Kad es atnāku, zinu, ka man nebūs visu laiku jācīnās par viņu uzmanību, jo viņi ir gatavi klausīties," saka Jorans.

"Bards ir tas, kurš pats raksta gan dzeju, gan liriku, gan aranžē mūziku. Mēs radām savu 21.gadsimta jauno kultūru. Imants Kulinskis saka tā - dziesminieks ir 21.gadsimta mūsu Dainu skapja turētājs,” teic režisore Dace Nikolaisena.

Bardiem muzicējot, svarīgākais esot sadziedāties, viņi saprototies acumirklī. Jorans Šteinhauers un mūziķe Elīna Līce pat bez mēģinājuma ir gatavi dziedāt kopā, kaut satikušies pirmo reizi.

"Pirmkārt, tu esi vēsts paudējs. Tādā ziņā, ka tu esi atradis kaut ko tai dziesmā vai arī pie tevis ir atnākusi dziesma kā vēsts, un tu domā par to, kā šo vēsti padod tālāk, mazāk domā par to, cik foršs vai neforšs es esmu. Ar to mēs atšķiramies no cilvēkiem, kuri kāpj uz lielajām skatuvēm. Es reprezentēju nevis sevi, bet gan to, ko es gribu pateikt," pauž Elīna Līce.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti