Aprīlī Rīgā kārtējo reizi uzstāsies ģitārspēles virtuozs Tomijs Emanuels

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2015. gada 27.aprīlī ar koncertu Rīgas Kongresu namā plkst. 19 uzstāsies akustiskās ģitārspēles virtuozs Tomijs Emanuels, informē koncerta rīkotāji. Mūziķim tā būs jau kārtērjā viesošanās Latvijā. Iepriekš ģitārists Rīgā koncertēja 2007., 2009., 2012. un 2014. gadā.

Tomijs Emanuels sāka spēlēt četru gadu vecumā, kad viņu paņemt ģitāru rokā iedrošināja kāds cits ģitārspēles virtuozs, nelaiķis Čets Atkinss. Savu profesionālo karjeru viņš uzsāka sešu gadu vecumā. Šo gadu laikā ar savu talantu Emanuels ir iekarojis ne tikai dzimto Austrāliju, bet arī miljoniem pielūdzēju visos kontinentos.

Pats ģitārists savu spēles manieri sauc vienkārši - par pirkstiņstilu. Tas nozīmē, ka ģitārists spēlē uz instrumenta vienlaicīgi gan pavadījumu, gan melodiju (līdzīgi kā pianists spēlē klavieres). Ģitārists vienlaikus ir arī lielisks bundzinieks un mēdz uzdziedāt, un reizumis ar fantastisku veiklību pārslēdzas no ģitāras uz bungām, nezaudējot dziesmas ritmu un plūdumu.

Savas karjeras laikā Tomijs Emanuels ir muzicējis kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Čets Atkins, Ēriks Kleptons, Sers Džordžs Martins, Henks Mārvins, Džo Velšs, Stīvijs Vonders, Noukijs Edvards no The Ventures, Less Pols, Kīts Urbans, un arī ar Leksingtonas, Dortmundas un Rietumaustrālijas simfoniskajiem orķestriem. Kā arī spēlējis Sidnejas 2000.gada Olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

Kopš 1984. gada Tomijs Emanuels daudzkārt ir saņēmis dažādas mūzikas balvas un labākā ģitāristu titulus gan dzimtajā Austrālijā, gan ārvalstīs, divas "Grammy" nominācijas; izdevis 21 mūzikas albumu, no kuriem jaunākie ir "Live and Solo in Pensacola, Florida" (2013) un dubultalbums "The Guitar Mastery of Tommy Emmanuel" (2014).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti