Amatā rīkos koncertu tumsā – mūziķu vārdus atklās vien beigās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Amatas Kultūras centrā netālu no Cēsīm ceturtdien, 8.decembrī, notiks neparasts koncerts, kura apmeklētāji varēs baudīt dzīvo mūziku tumsā, nezinot, kas spēlē. Koncerta „Septiņas notis – viena valoda” mērķis ir pievērst uzmanību saturam, nevis formai, un atgādināt, ka mūzikas valoda ir universāla.

Koncerta teicējas lomā būs aktrise un producente Leonarda Ķestere, bet uz skatuves kāps septiņi profesionāli mūziķi, kuru vārdus atklās tikai koncerta beigās.

 „Ja kādam ir klaustrofobija vai bailes no tumsas, piķa melnas tumsas nebūs. Mēs ik pa laikam rādīsim mākslinieku siluetus caur izgaismotu priekškaru, lai cilvēki redz, ka tur tiešām spēlē mūziķi un tas nav mehānisks ieraksts,” stāsta Amatas novada pašvaldības pārstāve Jolanta Sausiņa.

Mūziķu izpildītais stils būšot ļoti dažāds – dažādu pasaules tautu mūzika, ko izpildīs gan folkloras, gan džeza stilā, būs arī tautasdziesmas.

„Šie mūziķi ir tiešām profesionāli – kāds spēlē Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, kāds – rokgrupā, vēl kāds ir folkmūziķis. Arī viņi paši ar šo projektu ir ļoti aizrāvušies. Mēģinājumi, kas notika slepenībā, kad viņi sabrauca kopā, biji pilni jautrības. Mēs gribētu šo projektu pēc tam turpināt, bet šis būs eksperiments,” atklāj Sausiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti