Kultūras ziņas

Cilvēka kailums starptautiskā mākslas izstādē

Kultūras ziņas

Daba un mode jaunākajā A. Vasiļjeva izstādē

Jūrmalas festivālā arī Ivars Kalniņš

Aktieris Ivars Kalniņš izdzied dziesmas no kinofilmām un teātra izrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Otrdien, 12.jūlijā Jūrmalas festivāla ietvaros ar savu koncertprogrammu “KinoTeātris” mazajā Dzintaru koncertzālē uzstājās aktieris Ivars Kalniņš. Klausītājiem tika piedāvāts ieklausīties dziesmās no kinofilmām un teātra izrādēm.

Kamermūzikas vakarā “KinoTeātris” kopā ar aktrisi Ēriku Egliju, komponistu Arturu Maskatu un trompetistu Andri Ābelīti, Ivars Kalniņš nozīmīgu koncerta daļu atvēlēja 1980. gados Dailes teātrī tapušajam Ojāra Vācieša dzejas ciklam “Si minors”. "Tas “Si minors” kā arī saucas ne tikai O.Vācieša dzejas krājums, bet arī tā mūsu izrāde, bija tāds viena aktiera monologs, jo es biju tai laikā ļoti aizņemts teātrī , dažādas lugas spēlēju un gribējās tā, bez gaismām, bez kostīmiem, bez nekā," uzsver pats aktieris.

"Ar Ivaru es vienmēr jūtos ļoti labi, jo pirms daudziem gadiem, kad tapa šī programma, mēs ar Ivaru bijām divi vien uz skatuves un divas daļas. Man patīk tādi kameruzvedumi, kuros var sajust otra mūzikas sirdi, dvēseli," piebilst pianists Arturs Maskats.

Vakara gaitā skanēja dziesmas arī no citām Dailes teātra izrādēm, kādreiz populārām krievu kinofilmām un programmu papildināja dažādu autoru dzejas deklamēšana. "Es biju saskatījies Maskavas humoristus varbūt, kas stāvot pie viena mikrofona un notur divas stundas uzmanību bez kādām problēmām, tikai ar intonāciju," paskaidro Kalniņš.

Taisnības labad jāatzīst, ka tieši aktiera intonēšanas prasmes šoreiz nedaudz pievīla, ko diemžēl neglāba arī pavadošā sastāva muzikālais sniegums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti