Kultūras ziņas

Franču bestsellera autors Rīgā

Kultūras ziņas

"Gaismas pils" rūpēsies par sportistiem

Vīrieša rokām radīta "Dāmu paradīze"

Vīrieša radītas rotas «Dāmu paradīzē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mākslas galerijā „Putti” Vecrīgā līdz 19.jūnijam ir izstādīta krāšņa laikmetīgo rotu mākslinieka Gunta Laudera personālizstāde „Dāmu paradīze”.

Guntis Lauders ir viens no spilgtākajiem un neordinārākajiem Latvijas rotu dizaineriem. Mākslinieka rokraksts ir acumirklī atpazīstams izmantoto detaļu, formu un materiālu dēļ. Mākslinieks ir apguvis dažādus mākslas veidus. Tāpēc viņa darbos saplūst glezniecība un tēlniecība.

Guntis Lauders

Absolvējis Tallinas Mākslas universitātes Metāla dizaina nodaļu (1992), ieguvis mākslas maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā (2005).

No 1996. gada rīkojis virkni personālizstāžu Baltijā, Ziemeļeiropā un Vācijā, piedalījies daudzās starptautiski nozīmīgās grupu izstādēs Eiropā, Amerikā un Krievijā.

1991. gadā kļuvis par Tallinā notikušās Baltijas Lietišķās mākslas triennāles laureātu.

1995. gadā ar tērpu (sadarbojoties ar Ingunu Lauderi) un rotu kolekciju “Spoguļi” uzvarējis konkursā par iespēju piedalīties biennālē ARTgenda 96 Kopenhāgenā.

1998. gadā Vizuālās mākslas konkursā “Rīga mūsdienu mākslā 98” saņēmis Rīgas domes balvu ”Gada labākais rotu mākslinieks”.

Laudera darbi atrodas Latvijas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja kolekcijā, kā arī privātkolekcijās visā pasaulē.

„Man principiāli patīk lielas rotaslietas, liela rotaslieta izceļ nēsātājas uzdrošināšanos, zināmā mērā drosmi, raksturu un sapratni,” stāsta rotu mākslinieks Guntis Lauders.

Somiņas, lietussargi, puķu vāzes, spāres, kā arī sieviete kā čūska un svētā vienā personā. Tik dažādi mākslinieks rotās atspoguļo sievieti.  Mākslinieks atzīst, ka rotas neapzināti rada savai mūzai – sievai. Mākslinieka lielākā iedvesmotāja – Latvijas daba.

Aksesuāri izgatavoti no sudraba, dažādiem dārgakmeņiem un dabīgā zilā koraļļa, kas vizuāli šķiet smagnējs, bet patiesībā sver vien pāris gramu.

Mākslinieks uzsver, ka sievietēm rotaslietu nekad nevar būt par daudz. Galvenais ir tas, kāda sieviete vēlas būt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti