Kultūras ziņas

Bezdarbnieku un slimību pabalsti radošajām personām

Kultūras ziņas

Nosaukti "Zelta ābele 2016" nominanti

Rutas Štelmaheres dzeja un glezniecība

Vācieša muzejā atklāj Rutas Štelmaheres personālizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Māksliniece un dzejniece Ruta Štelmahere 22.februāra vakarā Ojāra Vācieša muzejā atklāj savu personālizstādi. Šī diena zīmīgi sakrīt ar viņas mātes dzimšanas dienas atceri. Tāpēc sarīkojums muzejā apmeklētājam drīzāk šķitīs kā dzimšanas dienas godi ar mūziku un dzejas lasījumiem.

Uz Ojāra Vācieša muzeju dodas dzimšanas dienas dalībnieki. Jo gaidāma dzejnieces un mākslinieces Rutas Štelmaheres gleznu izstādes „Dzimšanas diena” atklāšana, kurā skanēs mūzika un cits cita dzeju lasīs septiņi dzejnieki - Daina Sirmā, Jānis Vādons, Sintija Kampāne, Andris Ogriņš, Milda Klampe, Māris Salējs, Ruta Štelmahere, muzicēs Elija Kapicka un Mareks Sarnovskis.

"Rutas īpašā dzejas kvalitāte, īpašība un vērtība ir tāds ļoti neraksturīgs drosmes veids, jo šis trauslums, šis īstums un patiesums un nepastarpināta atklātība – tā ir liela drosme mūsdienu ikdienā, robustumā un bieži vien labākajā gadījumā – ciniskā ironijā. Tā viņas poētiskā pasaule ir kaut kas šodienā ļoti nepieciešams un svarīgs," saka dzejnieks Jānis Vādons.

Gleznas “Piedošana”, “Atdzimšana” un Dieva “Klātbūtne” - māksliniece un dzejniece Ruta Štelmahere beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju, ikdienā strādā par skolotāju Jēkabpils mākslas skolā un dzejoļus publicē jau vairāk nekā trīsdesmit gadus. Pirms sešiem gadiem dzejoļu krājums “Klēpis” ar autore ilustrācijām saņēmis Literatūras gada balvu dzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti