Kultūras ziņas

Nora Ikstena - pirmā latviešu literatūras vēstnese ASV

Kultūras ziņas

10 dienas ar spilgtu kino "Riga IFF"

Marka Rotko centrā sākas rudens sezona

Rotko centrs sāk rudens sezonu ar piecām izstādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs jauno rudens sezonu atklāj ar piecām izstādēm. Šīs ir arī mākslinieka dzimšanas dienas svinības. Glezniecības simpozijā “Marks Rotko 2016” deviņas dalībnieces radīja mākslas darbus, iedvesmojoties no mākslas centra, Daugavpils un paša Marka Rotko.

"Simpozija ietekmi es jutīšu vēlāk, jo tas bija ļoti koncentrēti," atzīst simpozija “Marks Rotko 2016” dalībniece Erdmute Blaha no Vācijas. "Ja tev ir tikai nedēļa laika, ir jādomā pavisam citādāk un jābūt drosmei uzdrīkstēties."

"Rotko man vienmēr bijis tuvs krāsas, noskaņas un inovāciju ziņā. Manā skatījumā viņš varētu būt viens no 20.gadsimta ietekmīgākajiem māksliniekiem," uzsver simpozija  dalībniece Diāna Sērlina no ASV.

Simpozija dalībnieces nāk no dažādām valstīm. Gan viņu kultūra, gan arī darba tehnikas ir ļoti atšķirīgas, tomēr kopā veido atzinīgi vērtējamu ansambli. Tikpat dažādu stilu tandēms ir trīs Latgales mākslinieku: Anatolija Zelča, Vjačeslava Fomina un Anatolija Šandurova izstādē “Paralēles”.

"Mēs nezinājām, kas mums gala rezultātā sanāks, jo mēs viens otra darbus nebijām redzējuši un pilnībā paļāvāmies uz to, kas beigās atklāsies," stāsta mākslinieks Anatolijs Zelčs. "Tas bija sākotnējais plāns, mēs paralēles velkam tādā veidā, ka viens otru nepazīstam, bet meklējam saskares punktus."

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā izstādīti arī krievu mākslinieka Solomona Geršova un franču mākslinieču darbi, kur iespaidi no vēsturiskas foto kartiņas vai vides atklāta mākslas valodā.

Rudens sezonas izstādes Marka Rotko centrā būs apskatāmas līdz pat 6.novembrim.

Jaunās izstādes:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti