Kultūras ziņas

Sācies adventes koncertu laiks

Kultūras ziņas

Rīgas Kinomēnesis uzņem apgriezienus

Slavenu mākslinieku oriģināli Rīgā

Rīgā izveidots mūsdienu mākslas centrs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Uzņēmums "Art Expo" izveidojis Rīgas mūsdienu mākslas centru, kur pastāvīgi notiks dažādu pasaulslavenu mākslinieku izstādes, kā arī piedāvātas ar tām saistītas izglītības programmas, informē Rīgas mūsdienu mākslas centra kurators Aleksandrs Kesauri.

Rīgā mūsdienu mākslas centrs atrodas bijušajā ASV vēstniecības ēkā Raiņa bulvārī 7. Centra darba laiks - katru dienu no plkst.10 līdz 21. Tā kā centrs nesaņem nekādu papildus finansējumu no valsts iestādēm, tā apmeklējums ir par maksu. Šobrīd piejamas 15 dažādu kategoriju biļetes. Katrs var izvēlēties sev piemērotāko biļešu cenu, izstādi vai izglītības programmu. Tāpat centrs nākotnē plāno sadarboties ar Rīgas domes sociālo dienestu, lai varētu ar savu pienesumu piedalīties sociālās programmās un ļaužu ar īpašām vajadzībām atbalstā.

Centrs sācis darbu ar divām izstādēm, kurās skatāmi Marka Šagāla un trīs franču mākslinieku Andrē Derēna, Raula Dufī un Žana Karzū oriģināldarbi. Izstādes tapušas, pateicoties franču uzņēmumam "Amiencom”, kas palīdzeja atvest mākslas darbus no Francijas privātkolekcijām.

Rīgas mūsdienu mākslas centram ir daudz plānu, atklāj tā veidotāji. Centrā tiks eksponēti tādu pasaulslavenu mākslinieku kā Salvadora Dalī, Renē Magrita, Marka Šagāla, Anrī Matisa, Andrē Derēna, Raula Dufī, Leonoras Finī, Džordžio de Kiriko, Pola Belmondo un citu mākslinieku darbi.

"Tas būs unikāls izglītojošs materiāls, kas ne vienmēr plašai publikai pieejams oriģinālu veidā. Centra darbība ne tiki aizpildīs šo tukšo nišu, bet arī ļaus iepazīties ar daudzu darbu oriģināliem, tos izmantojot kā mācību materiālus," uzsver Kesauri. "Līdzīgu izglītojošu darbu nodrošina Salvadora Dalī centrs Parīzē un Dalī muzejs Floridā. Runa ir par unikālu iespēju centra apmeklētājiem iegūt zināšanas, kas saistītas ar Pasaules mākslas šedevriem, tos radījušiem māksliniekiem."

Mācību programmas paredzētas dažāda vecuma iedzīvotāju grupām, piemērotas gan skolēniem, gan pensionāriem, saprotamas dažāda izglītības līmeņa un sagatavotības mākslas cienītājiem un interesentiem.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti