Rīgas Svētā Pētera baznīcā aplūkojama vienas gleznas izstāde «No Ziemassvētkiem līdz Lieldienām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Svētā Pētera baznīcā ceturtdien, 24.novembrī, atklāj vienas gleznas izstādi “No Ziemassvētkiem līdz Lieldienām”. Tās autors ir latviešu mākslas vēsturnieks, heraldikas, mākslas un arhitektūras pieminekļu restaurēšanas speciālists, gleznotājs Imants Lancmanis.

Sarunā ar Latvijas Televīzijas „Kultūras ziņām” mākslinieks atzina, ka esot bijis bezgala grūti ķerties pie tēmas, kura gadsimtu gaitā pieredzējusi neskaitāmas variācijas un izpildījumus.

Lancmanim svarīgi šķitis augšāmcelšanās ainai piešķirt fotoreportāžas tiešumu un notikuma ticamību, tādēļ viņa kolēģi pozēja attiecīgajos tērpos, bet videi tika izraudzīta Latvijas laiku kapsētas aina, kuras centrā paceļas pavisam konkrēts ozols. Četri kareivji ap kapu, kuru Kristus nupat pametis, nav abstrakti zaldāti, viņi pārstāv karotāju tēlus no Latvijas vēstures, un katrs ir bruņots ar sava laika ieroci – zemgaļu karotājs ar pīķi, bruņinieks ar zobenu, poļu – zviedru kara algotnis ar krama pistoli, sarkanarmietis ar Kalašņikova automātu.

Glezna Rīgas Svētā Pētera baznīcā aplūkojama līdz nākamā gada 15.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti