Rīta Panorāma

Galerejā putti izstāde guļot nomodā

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar LOK vadītāju Aldoni Vrubļevski

Unikāla izstāde "Prado 12 raksturi"

«Rīgas biržas» vadītāja: «Prado» izstāde parāda Rīgas lielās ambīcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mākslas muzejā „Rīgas birža” ir dzimusi unikāla izstāde „Prado 12 raksturi”. No Spānijas karaļvalsts uz Latviju atceļojuši 12 dažādos gadsimtos un zīmīgi atšķirīgos stilos gleznoti sieviešu portreti. "Prado" muzeja izstāde Rīgai ir lielas ambīcijas, pārliecināta "Rīgas biržas" vadītāja Daiga Upeniece.

Pasaules slavenu mākslinieku 12 meistardarbi, kas Spānijas lielākajā muzejā „Prado” gadsimtiem priecējuši miljoniem skatītāju pirmo reizi atvesta uz Latviju izstādē „Prado 12 raksturi”.

„Viens no tiem līmeņiem ir parādīt, ar kuriem vārdiem "Prado" kolekcija ir slavena. Jāsaka, ka priekš Rīgas tās ir diezgan lielas ambīcijas, kas nozīmē, ka vēlējāmies iekļaut savā komplektā Pītera Paula Rubensa, Fransisko de Gojas, Bartolomē Estevana Muriljo un Paolo Veronēzes darbus,” uzsver Upeniece.

Tie atklājas ļoti sievišķīgā veidā, jo ekspozīcijā izstādīti 12 sieviešu portreti.

Darbos sieviete ir kā simbols varai un elegancei, skaistumam, dievbijībai un vieglprātībai.

„Man ir stāsts no manas bērnības, kas saistās ar Muriljo. Tajā laikā nebija pieejamas grāmatas, bet eksistēja veikals „Globuss”, kurā, izstāvot ļoti garu rindu, es nopirku mazu, dzeltenu grāmatiņu ar nosaukumu "Muriljo". Viņa mākslā ir daudz maiguma, tāpēc kā bērnam tas tik ļoti patika. Īpaši madonnas ar maigajām acīm un mazie Jēzus bērni,” atceras Upeniece.

„Prado” kolekcijas izstāde ir mecenātu Borisa un Ināras Teterevu īpašais dāvinājums Latvijas simtgadei un "Rīgas biržā" būs skatāma līdz jūlija vidum.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti