Purvīša balvai gada otrajā ceturksnī nominēti Kristaps Epners, Inga Meldere un Anda Lāce

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Izvērtējot izstādes un mākslinieku darbus laika posmā no 2016. gada 1. aprīļa līdz 30. jūnijam, Purvīša balvas ekspertu darba grupa balvai nominējusi trīs māksliniekus – Kristapu Epneru, Ingu Melderi un Andu Lāci, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Dagne Dāboliņa. 

Epners balvai nominēts par personālizstādi "Vingrinājumi", kas peldošajā mākslas centrā "Noass" skatāma no 20.maija līdz 24.jūlijam.

Lāce balvai izvirzīta par performanci “Atindēšana” izstādē "Miervaldis Polis. Ilūzija kā īstenība", kas risinājās 10. jūnijā laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja.

Uz Purvīša balvu pretendē arī māksliniece Meldere ar personālizstādi "Māja pie ūdenskrituma vai Krāsojamās grāmatas pieaugušajiem", kas "Temnikova & Kasela" galerijā Tallinā bija skatāma no 5.maija līdz 18.jūnijam. 

Kopumā eksperti šajā periodā nominācijām izvirzīja desmit mākslas notikumus.

Purvīša balvas ekspertu darba grupā darbojas mākslas zinātņu doktore Elita Ansone, mākslas kritiķis Vilnis Vējš, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors Jānis Taurens, mākslas kritiķe Ieva Astahovska, kā arī mākslas zinātnieces Inga Šteimane, Aiga Dzalbe un Daina Auziņa.

Jau vēstīts, ka Purvīša balva iedibināta 2008.gadā, lai regulāri un sistemātiski apzinātu aktuālos notikumus Latvijas vizuālajā mākslā. Toreiz izvirzītais mērķis bija – piecas balvas, lai iedibinātu labu tradīciju. 2017.gada februārī tiks pasniegta jau piektā Purvīša balva.

Purvīša balva ir augstākais un prestižākais vizuālās mākslas apbalvojums Latvijā. Katru otro gadu tiek apbalvots viens starptautiskas žūrijas un ekspertu komandas izvēlēts mākslinieks. Balvas apjoms ir 28 500 eiro (pirms nodokļu nomaksas).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti