Kultūras ziņas

Atjaunota operete "No saldenās pudeles"

Kultūras ziņas

Kultūras vide Kuldīgā attīstās

Izstāde, kurā smelties laimi

Pogules darbu izstāde: Vieta, kur smelties laimi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trauslas un netverams, tomēr piedzīvojamas laimes iedīglis var slēpties katrā dzīves mirklī. To, kas ir laime mākslinieces Siljas Pogules izpratnē, var doties izpētīt galerijā “Mākslas banka”. Šobrīd tur tiek atklāta viņas personālizstāde “Laime”, kuru apmeklēt aicināti ne tikai visi laimīgie, bet arī tie, kuri laimi vēlas piedzīvot.

Krāšņo izstādi caur logiem var pamanīt, vēl neieejot galerijā. Mākslinieces glezniecībai piemītošās košās un dzīvespriecīgās tīrās formas raksturo viņas pozitīvo enerģiju un skatījumu uz dzīvi.  Krāsaini putni, pievilcīgas kūkas un laimi sargājošās lauvas ir galvenie laimes talismani Siljas Pogules darbos.

"Mums Latvijā te tā ikdiena nav tik rožaina, un cilvēks iegrimst sevis žēlošanā, un tas ir visiznīcinošākais kas var būt," saka Pogule. "Es nekad neļauju sevi žēlot. Ja uznāk kādreiz tās saldās žēlas, es momentā tai domai nesekoju. Es viņu palaižu - lai viņa iet prom!" sacīja Pogule.

Mākslinieces darbi ir tapuši šī gada laikā. Lai gan mājas interjerā viņa neizvēlas košu krāsu paleti, mākslas darbos dominē krāsas. "Japāņu teiciens: mājā, kurā mīt smiekli, ir arī laime. Man liekas, ka tie smiekli arī ir tā laime. Tas ir tas mirklis, tas moments," norādīja Pogule.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti