Pilsdrupās Aizputē atklās bruņinieka skulptūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pie Livonijas ordeņa pilsdrupām Aizputē 1. aprīlī plkst. 14 tiks atklāta mākslinieka Kārļa Alaiņa veidotā bruņinieka skulptūra.

Kārlis Alainis izveidoja lielformāta bruņinieka skulptūru 2016. gada augustā, 13. Starptautiskā čuguna mākslas simpozija ietvaros. Pēc simpozija tika veikti skulptūras apstrādes darbi, un šā gada 1. aprīlī plkst. 14 skulptūra tiks atklāta. Skulptūra tiks novietota pie Livonijas ordeņa pilsdrupām kā apskates objekts pilsētniekiem un pilsētas viesiem.

“Starptautiskais čuguna mākslas simpozijs” ir biedrības starpnozaru mākslas grupas "Serde" un Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības pasniedzēja Kārļa Alaiņa ikgadējs sadarbības projekts ar mērķi izzināt čuguna liešanas tehnoloģijas daudzveidību un demonstrēt to plašākai auditorijai.

Šis ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā un Ziemeļeiropā, kas pievēršas tieši čuguna kā pamatmateriāla izmantošanai mākslā. Čuguns ir viens no tēlniecībā vēl nepietiekami apgūtiem un izmantotiem materiāliem. Simpozijā māksliniekiem tiek piedāvāti vecie, savu laiku nokalpojušie čuguna radiatori, kas profesionāļu rokās kļūt par neatkārtojamiem mākslas darbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti