Svinīgi atklāj Nacionālo mākslas muzeju; cilvēku interese liela

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālā mākslas muzejs 4.maijā tiek atklāts pēc vērienīgas rekonstrukcijas. Pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izveidojusies gara rinda cilvēku, kas vēlas iekļūt atjaunotajā muzejā tā atklāšanas dienā.

Kā stāsta Latvijas Radio korespondente Laura Dzērve, pulksten 13 rinda bija izveidojusies abās Nacionālā mākslas muzeja pusēs. Cilvēki, kuri pirmie tikuši muzejā, gaidījuši šo brīdi no plkst. 8 rītā.

Laura Dzērve par Nacionālā mākslas muzeja atklāšanu (plkst. 13)
00:00 / 01:53
Lejuplādēt

Pasākuma apmeklētājiem 4.maijā ir iespēja bez maksas iepazīties ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) pastāvīgo ekspozīciju “Latvijas māksla. 19.-20. gadsimts” un īpaši muzeja atvēršanai sagatavotajām izstādēm, kas veltītas nozīmīgiem Latvijas māksliniekiem.

Iepriekš jau tika brīdināts, ka šajā dienā, lai iekļūtu muzejā, jārēķinās ar rindu.

Muzejs strādās līdz plkst. 18, ieeja muzejā līdz plkst. 17.30. Savukārt ārpusē pie muzeja būs apskatāma ekspozīcija par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja būvniecību, vēsturi, māksliniekiem un restaurācijas posmu.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeju atklāšanā piedalījās Latvijas Republikas ministru prezidents Māris Kučinskis, Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, gleznotāja Džemma Skulme un LNMM direktore Māra Lāce, kā arī visi vērienīgā rekonstrukcijas procesa dalībnieki – arhitekti, projektētāji un būvnieki.

Par godu svinīgai atklāšanai, mākslas muzeja apmeklētājus, rīdziniekus un pilsētas viesus līdz pat vakaram, plkst. 17.45, iepriecinās īpaša muzikālā programma, kurā piedalīsies izcili Latvijas mūziķi  - Inga Šļubovska-Kancēviča, Elza Rozentāle, DJ Monsta, Laima Jansone, stīgu kvarteti “Sotto Voce” un “Sensus”, vokālās grupas „Framest” un „Anima Solla”, ansamblis “Brokastis četratā”, kas šo dienu padarīs arī par īstiem mākslas un mūzikas svētkiem. Līdz ar muzikālo un radošo programmu, pasākuma apmeklētāji visas dienas garumā varēs nesteidzoties baudīt svētku atmosfēru ar uzkodām un dzērieniem uz ielas ierīkotajās baltajās “pop-up” kafejnīcās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti