Pēdējo dienu apskatāma Purvīša balvas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Izstāžu zālē „Arsenāls” svētdien pēdējo dienu skatāma „Purvīša balvas 2015” izstāde. 

Tajā vienkop skatāmi glezniecības, grafikas, tēlniecības, instalāciju un videomākslas darbi, ko radījuši ceturtajai Purvīša balvai par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā izvirzītie astoņi mākslinieki un autoru kolektīvi – Kaspars Teodors Brambergs, Gints Gabrāns, Kristaps Ģelzis un Ģirts Bišs, Ginters Krumholcs, Ģirts Muižnieks, Henrijs Preiss, Artūrs Riņķis un Purvīša balvas ieguvējs – Miķelis Fišers.

Purvīša balva dibināta 2008.gadā un līdz šim pasniegta četras reizes. Ar katru gadu augusi arī apmeklētāju interese par Purvīša balvas finālistu izstādi, pastāstīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Izglītības programmu kuratore Elīna Ķempele

„Aprīļa pēdējā nedēļa vēl nav skaitīta, bet līdz marta beigām bija jau gandrīz astoņi tūkstoši apmeklētāju, ieskaitot arī piesaistītos pasākumus,” Latvijas Radio sacīja Ķempele.

“Tas ir diezgan daudz, ņemot vērā izstādes garumu. Pirmo Purvīša balvu apmeklēja apmēram pieci tūkstoši apmeklētāju, tā kā salīdzinoši nedaudz, bet skaits ir audzis. [..] Izstāde šodien ir apskatāma pēdējo dienu no plkst.12 līdz 17, un pēc tam – 24.aprīlī – jau tiks atklāta nākamā izstāde. Tā būs starptautiska tekstila biennāle, kurā būs darbi no dažādām Eiropas valstīm. Tā ir arī būs diezgan vērienīga izstāde, kas ilgs līdz jūnija vidum. Tas būs kaut kas pavisam jauns un atšķirīgs, kas piesaistīs jaunu auditoriju, kam vairāk interesē tieši tekstila dizains,” stāstīja Ķempele.

 

Purvīša balvas finālistu izstādes ekspozīciju veido  darbi, ko radījuši ceturtajai Purvīša balvai par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2013. un 2014. gadā neatkarīgo ekspertu izvirzītie astoņi mākslinieki un autoru kolektīvi:        

 

 

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

 

 

Purvīša balvas 2015 ieguvēju noteica žūrija, izvērtējot astoņu fināla kandidātu veikumu viņu kopējā izstādē. 

Purvīša balva tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kurš dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām. Par balvas laureātu kļūst autors, kurš saņēmis ekspertu un īpaši izveidotas starptautiskas žūrijas augstāko vērtējumu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti